-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

FOTO/VIDEO | Parcuri noi în Miroslovești și Verșeni. Un spațiu de recreere se întinde pe 4000 mp

Ultimele zile cu vreme frumoasa din aceasta perioada pot fi petrecute in comuna Miroslovesti, in doua parcuri noi, mult asteptate de comunitate. In localitate, in zona Hatas Grui a fost amenajat un spatiu de recreere cu fonduri europene. Tinerii si nu numai, isi pot petrece timpul liber intr-un foisor, iar copiii se pot bucura de mobilier de joaca, precum tobogan, balansoar si multe altele.

Parcul face parte dintr-un proiect ce mai are la pachet terenul de sport din Miroslovesti si spatiul verde din fata Caminului Cultural din Soci. Finantarea totala a fost de 110.000 de euro, prin Grupul de Actiune Locala Codrii Pascanilor.

Cel de-al doilea spatiu de recreere ce este aproape de finalizare este in centrul satului Verseni. Pe o suprafata de 4.000 de metri patrati a fost amenajat un parc cu bani de la bugetul local – 400.000 de lei. Au fost plantati pomi, sunt puse banci, iluminat, mobilier de joaca dar si o scena inedita, sub forma de scoica.

De precizat este faptul ca tot cu fonduri europene au fost sunt readuse la viata doua camine culturale din comuna Miroslovesti, investitii in valoare totala de circa 2,6 milioane de lei. Caminul de langa Primarie, este aproape gata in ceea ce priveste reabilitarea si se fac demersuri pentru dotari, prin licitatii. La Soci, urmeaza sa fie montata tamplaria, iar pe timpul  sezonului rece se va lucra la interior.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Radiografia parcurile din Pașcani. Cetățenii dezamăgiți, mobilier distrus – FOTO

Dezastru in parcurile din municipiu Pascani. Asa numitele locuri...

Focar de coronavirus la Pașcani. 11 cazuri confirmate la Compartimentul TBC

Efectele noului val pandemic, se resimt si in municipiul...

Un minor a tâlhărit un trecător în suburbia Boșteni. Băiatul a fost reținut

Un minor de 17 ani a fost retinut, marti,...

Greva de avertisment în toate școlile din Pașcani

A fost greva de avertisment, miercuri, 19 ianuarie, in...

Ziua Unirii – la Pașcani, Ruginoasa și Iași

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...