1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Fostul primar al Pascaniului a pierdut procesul cu jurnalistii pascaneni de la care a solicitat despagubiri morale de 20 de miliarde

Fostul primar al Pascaniului pierde teren pe toate planurile. Dupa ce obtinut un scor rusinos la alegerile locale din vara acestui an, zilele trecute a pierdut si procesul cu ziaristii pascaneni pe care i-a dat in judecata, pe motiv ca au indraznit sa il critice. Miercuri 26 octombrie instanta civila de la Tribunalul Iasi a respins actiunea fostului primar prin care solicita daune morale de 5 miliarde si un leu, jurnalistului Catalin Cojocaru si alte 5 miliarde de lei vechi de la societatea editoare a ziarului Orizont. La fel s-a intamplat si cu cererea de despagubire indreptata impotriva ziaristului Cristian Droanta de la Pascaneanul, aparatorul celor doi jurnalisti fiind avocatul Dionisie Afloroaei, fostul consilier local independent in mandatul 2008 -2012.

Magistratii au respins pretentiile fabuloase ale fostului primar pe motiv ca nu sunt fondate desi acesta a facut un adevarat circ in instanta, jucand rolul victimei. Pentru a fi cat mai credibil el a spus judecatorilor ca ar fi pierdut alegerile locale si ca a avut probleme in familie din cauza dezvaluirilor facute de ziaristi, aspecte confirmate si de un pascanean care a depus marturie.
Hotararea nu este definitiva ea putand fi atacata cu apel si recurs. Mai mult, pe data de 3 octombrie a.c. ar urma sa fie finalizat, cel mai probabil la fel, al treilea proces prin care Grigore Craciunescu a solicitatat aceleasi despagubiri si de la jurnalistul Emilian Soldan dar si de la fostul proprietar al televiziunii locale TV BIT, societatea Elecron M BIT Pascani.
Mentionam ca pe data de 8 noiembrie 2011, fostul primar al Pascaniului a deschis actiune in instanta impotriva ziaristilor care au indraznit sa scrie despre relatiile sale extraconjugale in urma scandalului pornit de fosta contabila sefa a Primariei Pascani, care a povestit ce a facut primarul Craciunescu intr-o delegatie in Anglia. El a negat in spatiul public aceste informatii si a cerut despagubiri pentru prejudicii de imagine.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI