S-a dat startul accesarii fondurilor europene pe plan local, in sapte comune din preajma Pascaniului si a Hirlaului. Astazi, a avut loc lansarea strategiei de dezvoltare locala a Asociatiei Grupul de Actiune Locala Siret-Moldova, ce are sediul in comuna Lespezi. Evenimentul a avut loc la Cabana Caprioara, din localitatea Valea-Seaca.

Reprezentantii autoritatilor locale din sapte comune din preajma oraselor Pascani si Hirlau, ai firmelor private, precum si ai societatii civile au participat astazi la lansarea Grupului de Actiune Locala Siret-Moldova. Echipa de implementare a strategiei de dezvoltare locala a prezentat ce inseamna aceasta asociatie, cui se adreseaza si cum se pot accesa fondurile europene.

Prin aceasta strategie se doreste incurajarea membrilor comunitatilor rurale la procesul de dezvoltare locala si actiuni inovative, cresterea atractivitatii teritoriului, protejarea si conservarea patrimoniului natural si cultural si altele.
Membrii grupului pot depune proiecte pe opt masuri de finantare, printre care formare profesionala si informare, investitii pentru debutantii-fermieri, exploatatii agricole sau sprijin pentru minoritati.

 
Astazi, la eveniment, mai multi producatori locali si-au prezentat produsele pentru care sunt cunoscuti. Din comuna Lespezi, a venit un mester popular care fabrica cosuri de nuiele, din comuna Vanatori familia Profir a venit cu fructe de padure, iar din Ceplenita, au fost aduse produse lactate, vin sau dulceturi.

 
Mentionam ca din cadrul Grupului de Actiune Locala Siret-Moldova fac parte comunele Lespezi, Cotnari, Valea-Seaca, Vanatori, Ceplenita, Todiresti si Harmanesti, cu membrii publici dar si privati.

Slider
loading...