Absolvenţii de liceu au scăpat de emoţii. Astăzi a fost ultima proba, cea de alegere a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat. Elevii au avut de ales din peste zece discipline, dintre care Geografie, Biologie sau Informatică. La centrul de examen, de la Colegiul “Mihail Sadoveanu”, candidaţii au fost optimişti şi speră la note bune.

S-a terminat sesiunea de vara din cadrul examenului de Bacalaureat. Astăzi, aproape 5.000 de candidate din tot judeţul Iaşi, au susţinut proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. La Colegiul “Mihail Sadoveanu”, din Paşcani, elevii au răsuflat uşuraţi când au ieşit din examen.

Majoritatea au spus că subiectele au fost uşoare şi speră la note mari, care să le asigure locul la facultatea dorită.

S-a dat examenul scris la 11 discipline, printre care Geografie, Economie, Filosofie sau Logică. Unele discipline au fost studiate doar în primii doi ani de liceu, motiv pentru care elevii au trebuit să revină asupra materiei.
Subiectele şi baremul de corectare le puteţi vedea aici.
Menţionăm că afişarea primelor rezultate va avea loc pe dată de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, se pot face contestaţii, dar nu mai târziu de ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Potrivit MEN, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi notă 5 la fiecare dintre acestea, precum şi obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

Slider
loading...