-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Festivitate de premiere a veteranilor de război

20 de veterani de război vor fi sărbătoriţi de administraţia din Paşcani. Evenimentul este programat joi 3 mai începând cu ora 11.00 la Casa Municipala de Cultură. Ei vor fi premiat cu diplome şi plachete ca semn de apreciere pentru îndelungata şi merituoasa carieră militară, pentru serviciul adus ţării atât pe timp de pace cât şi pe timp de război.. În loc de premii în bani, care au fost interzise conform noilor prevederi legale, sărbătoriţii vor primi cadouri coşuri cu bunătăţi tradiţionale fiecare în valoare de câteva sute de lei.
În acelaşi context veteranii sunt invitaţi să îşi povestească experienţele de viaţă trăite mai ales cele din timpul războiului. Din cei 20 doar jumătate au confirmat prezenta restul fiind netransportabili. Pentru aceştia premiile vor ajunge acasă la ei.
Cel mai în vârstă din ei a împlinit de curând 100 de ani. Se numeşte Gheorghe Platon din Vatră Paşcani. El a fost sărbătorit şi de reprezentanţii administraţiei locale, alături de familie.
Menţionăm că în fiecare an pe 29 aprilie se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de război, n semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Foto: Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pascani

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...