More

  Festivalul Berii Skol la Pașcani. Ploaia nu i-a alungat pe iubitorii de folclor

  Array

  Sute de pășcăneni au avut motive de distracție în week-end: la Pașcani a avut loc prima ediție a Festivalului Berii Skol, manifestare care a adunat în ciuda vremii neprielnice, iubitori de muzică populară, în fiecare din cele 3 seri. Organizatorii au ales să promoveze cu ocazia acestor evenimente doar muzica populară pentru a aduce în prim plan tradițiile românești și a-i ajuta pe soliștii din acest domeniu să se facă cunoscuți.

  Vineri seară au urcat pe scenă artiștii locali, precum Mihaela Nichita, Mihai Dolhascanu sau Eduard Barhan. Pentru ei, acest eveniment a fost un motiv în plus să se facă remarcați în fața pășcănenilor, deoarece și în această zonă există artiști cu potențial.

  Momentele de muzică populară au fost condimentate de glume și povestiri hazlii prezentate publicului de Vasile Avramiuc, cunoscutul epigramist din Pașcani, Neculai Verdeanu și Constantin Bahrin, interpretul de muzică populară.

  A doua seară a început mai târziu decât fusese programat din cauza ploii, în jurul orelor 19.00, însă iubitorii de muzică și distracție nu s-au lăsat intimidați și au petrecut până târziu, după orele 22, cu Olimpia Nistor , Stefan Dinica, Claudia Mărtinică.

  Surpriza serii, deși era așteptată inițial în ultima zi, a fost Laura Lavric, care a încins atmosfera, stârnind etuziasm în rândul pășcănenilor ce s-au încins la joc. Artista iubește locurile acestea și oamenii, care au ridicat cultura țării, motiv pentru care a răspuns cu drag invitației la acest festival.

  Ultima seara au urcat pe scenă artiști locali cunoscuți și apreciați precum Cristinel Iordachioaia sau Adriana Apostol, iar publicul a fost încantat și de Sorin Filip din Suceava. Constantin Bahrin și Laura Lavric au încheiat acest festival folcloric, față de care pășcănenii au manifestat un interes deosebit având în vedere condițiile neprielnice datorate ploii și frigului.

  Oamenii au stat ore în șir în ploaie fie sub umbrele, ascultând muzică, fiind interesați de această manifestare și cei mari, dar și cei mici.

  Menționam ca peste doar doua saptamani, vor avea loc Zilele Municipiului Pascani tot în zona Stadionului Municipal, iar iubitorii de muzică bună se vor delecta de această dată cu mari artiști de talie națională precum Elena Gheorghe sau cei de la Akcent,iar prestatia trupei Voltaj din ultima seară este cea mai așteptată de pășcăneni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp