Slider

Dans, cântec şi voie bună la sfârşitul săptămânii, în comuna Tatarusi. Duminică a avut loc Festivalul Folcloric Interjudetean “De la moşii noştri, noi am învăţat”, concurs cu o participare numeroasă. S-au înscris peste 350 de concurenţi, de la 19 şcoli, din judeţul Iaşi, oraşele Dolhasca şi Târgu-Neamţ. Trofeul festivalului a ajuns la un ansamblu din Paşcani, mai exact, de la Liceul Teoretic “Miron Costin”.

Căminul Cultural „Alexandru Vasiliu” din Iorcani a găzduit ieri, încă o ediţie, a Festivalului Folcloric „De la moşii noştri, noi am învăţat”. De dimineaţă, sute de participanţi din 19 şcoli din judeţul Iaşi şi orasele Dolhasca si Targu-Neamt, au poposit în faţa locaţiei, îmbrăcaţi în portul tradiţional, cu iei şi opinci. Au urcat pe scena special amenajată şi au început să arate ce înseamnă tradiţia pentru fiecare echipa în parte.

 

Festival Folcloric Tatarusi Festival Folcloric Tatarusi

Concursul a fost organizat pe patru secţiuni, dans popular, grup vocal, solist vocal şi solist instrumentist. Pe lângă dansurile populare româneşti, au fost prezentate şi cele armaneşti sau lipoveneşti, de către elevii de la Liceul „Nicolae Iorga” din Paşcani şi adolescenţii din Bratesti, comuna Stolniceni-Prăjescu.

O lecţie de viaţă au dat şi doi elevi de la Liceul Special „Moldova”, care au cântat la voce şi la diferite instrumente.

După multe ore de concurs, juriul a stabilit şi câştigătorii. Trofeul festivalului a fost câştigat în acest an de Ansamblul folcloric „Plaiuri Păşcănene” de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, din municipiul Paşcani.

 

Festival Folcloric Tatarusi

Locul I a fost ocupat de un ansamblu din Dolhasca, locul II de participanţii din Târgu-Neamţ, iar locul III, de cei din Podu Iloaiei. Anul acesta a fost acordată şi o menţiune unui elev de la Liceul „Moldova” din Târgu-Frumos.
Primarul comunei, Costel Iosub, cel care a premiat câştigătorii, a făcut şi o invitaţie pentru următorul festival şi anume, cel al Rezervaţiei Forestiere. Va avea loc în cea de-a dou jumătate a lunii august şi vor fi prezenţi artişti de renume.

Festival Folcloric Tatarusi Festival Folcloric Tatarusi

Slider
loading...