Slider

O comună din preajma Pascaniului va găzdui la sfârşitul săptămânii, un festival folcloric cu tradiţie, de amploare. Vor participa formaţii şi cântăreţi din patru judeţe din Moldova, ce îşi vor promova cântecul dansul şi portul popular, specific fiecărei zone. Cei mai buni vor primi premii şi diplome, însă cea mai dorită recompensă, este Trofeul Festivalului, care anul trecut a fost câştigat de reprezentanţii comunei Tatarusi.

Duminică, 11 iunie, în comuna Tatarusi, va avea loc Festivalul “De la moşii noştrii, noi am învăţat”, ediţia a XVIII-a. Vor participa formaţii din patru judeţe din Moldova, Suceava, Neamţ, Botoşani şi Iaşi, ce îşi vor promova folclorul specific fiecărei zone.

Anul acesta, festivalul cu tradiţie nu va avea loc la Căminul Cultural “Alexandru Vasiliu” din Tatarusi, ci la filiala din Iorcani, deoarece prima locaţie este în proces de modernizare.

Vor evolua pe scenă peste 14 echipe folclorice, cu sute de copii şi adolescenţi, care iubesc tradiţiile. Specialiştii vor juriza momente artistice de interpretare, coregrafii dar şi portul popular. Se vor acorda premii pentru primele locuri din clasament, iar cei mai buni vor câştiga trofeul festivalului. Anul trecut acesta a fost câştigat de Ansamblul “Muguraşii” din Tatarusi.

Menţionăm că festivalul de la sfârşitul săptămânii este primul din acest an, din cele trei organizate în comună Tatarusi. În apropierea lunii august va avea loc cel al doilea, numit “Zilele Rezervaţiei Forestiere”, iar în decembrie cel de datini şi obiceiuri de iarnă.

Slider
loading...