1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Fermierii se plâng că Guvernul nu plăteşte subvenţiile promise pentru pagubele produse de secetă

Despăgubirile promise de stat agricultorilor încă de anul trecut pentru pagubele produse  de seceta pedologică din primăvara anului 2020, care a afectat culturile înfiinţate în proporţie destul de mare, după cum ne-au precizat fermierii ieşeni, au fost vorbe în vânt. Mai mult de atât, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare arată că, deşi Guvernul i-a asigurat în repetate rânduri pe fermieri că vor primi banii anul acesta, în proiectul de Buget al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), aferent anului 2021, nu se regăseşte suma de un 1 miliard de lei, necesară pentru plata acestor despăgubiri.

„Agricultura este un sector strategic. Fără hrană, omul moare!”, atrag atenţia reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare, din care fac parte mai multe organizaţii, printre care Asociaţia Producătorilor de Porumb din România şi Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România. Inginerul agronom Radu Dumitraşcu, un agricultor ieşean din comuna Golăieşti care dispune în zonă de o suprafaţă de circa 260 de hectare, arată că se face o mare nedreptate faţă de producătorii agricoli prin nerespectarea promisiunilor de către Guvern.

„Nu avem nicio sumă prinsă la buget. Cred că vom merge zilele viitoare să protestăm la Bucureşti, am primit şi aviz favorabil de la primăria Capitalei. Este inadmisibil. Au fost comisii de evaluare a calamităţii de secetă, care au indicat un procent de pierderi de 90%, şi noi nu primim niciun ban de la stat. Măcar o sumă, să acoperim o parte din pierderi, să nu credeţi că pe noi ne-a scutit cineva de plata impozitelor şi a taxelor, pe toate le-am plătit.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI