More

  Fenomenalii în concurs. Premii pentru cei mai buni elevi, actori amatori – VIDEO

  Array

  Fenomenalii în concurs

  Premii pentru cei mai buni elevi, actori amatori

  Avem tineri talentați și dornici să facă ceva pentru ei dar și pentru comunitatea în care trăiesc. Îndrumați de Elena Dăscălița, profesor de limba franceză, zeci de elevi de la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani au reușit să umple sala de spectacole de la Casa de Cultură la o nouă ediție a spectacolul “Fenomenalii în concurs”. Mai exact, elevii au jucat în mai multe scenente și au reușit să facă publicul a râde și aplauda după fiecare moment. Juriul, format din profesori și colaboratori, a notat dicția, mimica, prezența scenică, jocul actoricesc dar și costumația, iar la final a primit diplomă și flori – cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai comic personaj, cea mai bună piesă dar și cea mai frumoasă costumație.

  Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Atât de mult au fost apreciați elevii și profesorul care i-a îndrumat în lumea teatrului, de către spectatori. Minute întregi s-a aplaudat, pentru că evenimentul “Fenomenalii în concurs” a fost un succes și pe gustul tuturor.
  Evenimentul programat pentru după amiaza zilei de 16 iunie, ora 17.30 a debutat cu premierea fenomenalilor care anul acesta au terminat studiile liceale. Este vorba despre Andreea Albu, Adriana Iojă, Iustina Patnoschi și Gabriel Sinescu,

  Apoi, pe parcursul unei ore, elevii au jucat în piese de teatru cum ar fi “Inspecție sanitară”, “Cititorul de contor”, “Five o’clock”, “Liftul”, “Chirițele la Paris”, “Portretul colegei de bancă”, sau „Dactilografa”.

  Ei și-au arătat priceperea la talentul actoricesc, prezență scenică, mimică, dicție și au intrat perfect în pielea personajelor. Juriul, format din profesori ai școlii și colaboratori, a notat jocul lor pentru ca la final să fie ales cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai comic personaj, cea mai bună piesă dar și cea mai frumoasă costumație.

  Este vorba despre:

  Ana Maria Tălmăcel – cea mai frumoasă costumație, din piesa Chirițele la Paris;
  Iustiniana Luca – cea mai bună actriță, care a jucat în piesele “Suflețelul învață” și „Portretul unei colege de bancă”.
  Mihnea Botezatu – cel mai bun actor, care a jucat în piesele “Liftul” și „Tanța și Costel”;
  Radu Ciocoiu – cel mai comic personaj, care a jucat în piesa “Justiție”;
  Five o’clock și Liftul – au fost desemnate cele mai bune piese de teatru.

  Atmosfera a fost întreținută și de elevii școlii, talentați la cântat. Este vorba despre Elena Neamțu, Elena Ilie și Petru Ungureanu.

  Pregătirele pentru acest moment au fost făcute de la începutul acestui an, atunci când au fost preselecțiile în rândul bobocilor dar și împărțirea rolurilor. Emoțiile s-au ținut lanț și pentru că trupa Fenomenalii, juniori și liceeni, a participat la concursuri și festivaluri de gen, de unde s-au întors cu premii.

  Competiția a ajuns în acest an la a VII a ediție și coordonatorul formației, profesorul Elena Dăscălița spera ca evenimentul să fie o tradiție mai ales că de la an la an tot mai multe persoane sunt interesate de concurs dar și să facă parte din trupa Fenomenalii.

  Menționăm că elevii lucrează zeci de ore săptămânal, chiar și în weekend, iar familia, cei apropiați și chiar cadrele didactice au observat o îmbunătățire la adolescenții care fac teatru. Au scăpat de emoția de a vorbi în public, de complexe, de timiditate.

  Trupa de teatru Fenomenalii a fost înființată în anul 2006 de profesorul de limba franceză Elena Dăscălița în urma unei ideei lansate de conducerea școlii, iar apoi totul a decurs de la sine. Mai mult, această formație a fost un start și pentru celelalte școli de a înființa trupe de teatru.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp