15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Fără serbări în zilele de doliu național. Evenimentele stabilite au fost reprogramate


Toate serbările școlare de sfârșit de an, cu Moș Crăciun și cadouri, programate în perioada 14 – 16 decembrie, vor fi amânate. Ministerul Educației a notificat inspectoratele școlare, anunțând că în cele trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai I să nu fie organizate astfel de evenimente. Și la Pașcani erau programate câteva evenimente în această perioadă.

Ministerul Educaţiei a trimis pe adresa inspectoratelor școlare judeţene recomandări ca în zilele de doliu naţional în memoria Regelui Mihai I să nu fie organizate în şcoli şi grădiniţe niciun fel de serbări. Evenimentele de gen, programate pe 14, 15 şi 16 decembrie, nu vor mai avea loc.

De exemplu, la Pașcani era programat un eveniment în ziua de 15 decembrie, pe lângă serbările din școli. Așadar, acestea au fost reprogramate. Evenimentul de datini și obiceiuri de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din oraș – Larg deschideți poarta – va avea loc luni, 18 decembrie de la ora 18:00 atunci când vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri populare Rapsozii Siretului, Fanfara Trubadurii, trupa de teatru Prometeu și dansatorii de la Dream Dance, toți de la instituția de cultură. Intrarea este liberă.

Zilele de doliu național au fost adoptate de executiv în ședința de săptămâna trecută. Ce trebuie să faceți în această situație?

“În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă.  De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.”  se arată în comunicarea de la Guvernul României.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI