Categories: SocietateStirea zilei

Familie numeroasă sută la sută asistată social. Primește ajutoare de peste 4 mii de lei/lună în bani și mâncare

Familie numeroasă sută la sută asistată social

Primește ajutoare de peste 4 mii de lei/lună în bani și mâncare

 O familie din Pașcani beneficiază de ajutoare sociale de aproape 40 mii de lei pe lună. O parte din bani e în mâncare și produse alimentare iar diferența până la suma totală o primește de la Primăria Municipiului sub formă de ajutor social. Este vorba despre familia Stănescu domiciliată pe Dealul Spirii de pe Unirii din Pașcani. Astfel, copiii primesc mâncare de la cantina socială, gratuit, în fiecare zi inclusiv week-end-ul, iar o parte din copii primesc și alocație de susținere iar pentru muncă prestată în folosul comunității, câteva ore,  cei doi adulți mai aduc acasă câteva sute de lei de la administrația locală.

Cea mai numeroasă familie care primește mâncare gratuit de la cantina socială din Pașcani este cea a lui Stănescu Strugurel. Aceștia sunt de pe Unirii iar cel mai mic are abia câteva luni de când s-a născut, 7 mai exact.  Restul au 2, 5, 6, 8, 10, 13, 14, 17 respectiv 19 ani. Nu sunt la școală, iar cei mari nu muncesc că nu au unde, spun ei. Ba mai mult, pe lângă masa caldă – felul 1, 2 și desert, mai primesc lunar și bani de la Primăria Municipiului Pașcani, aproape o mie de lei contravaloarea ajutorului socială și a alocației de susținere.

El este capul familiei. Are 47 de ani și astăzi, ca aproape în fiecare zi, l-am găsit tot acasă. Locuința nu este una impunătoare, ci modestă. Bărbatul spune că a făcut copiii ca i-a dat Domnul și că așa e obișnuit cu casa plină de când era el mic.

El se declară nemulțumit de venituri acordate de primărie și spune că merge frecvent în audiențe la cei din conducerea Municipiului pentru a solicita bani mai mulți pentru că are  familia e numeroasă.

În același timp, la cantina socială beneficiază peste o sută de persoane de mâncare caldă, valoarea unei mese fiind de 12 lei pe zi conform HG 903/2014. Majoritatea dintre ei sunt bătrâni și copiii ce provin din familii sărace cu venituri bănești mici sau deloc. Ei vin și iau acasă pâine, margarină, dulceață sau napolitane, conserve de carne sau pește, supe sau ciorbe și felul doi destul de consistent.

Cantina socială din Pașcani este amplasată la intersecția străzilor Grădiniței cu Moldovei și funcționează de pe timpul lui Ceaușescu. Aici lucrează patru persoane, de la conducere până la bucătar, gestionar, contabil și muncitor necalificat.

Momentan locația funcționează fără autorizație însă este curat și îngrijit.

Dana Ursuleasa

Share
Published by
Dana Ursuleasa
Tags: Familie numeroasă sută la sută asistată social. Primește ajutoare de peste 4 mii de lei/lună în bani și mâncare

Recent Posts

Investitii noi in Miroslovesti, Tatarusi, Ruginoasa, Siretel si Harmanesti

Peste 32 milioane de lei vor fi investite în județ pentru construcția sau reabilitarea și dotarea cu aparatură a unor…

6 ore ago

Vrei sa lucrezi in domeniul sanitar? Inscrie-te la cursurile Centrului de Studii Stefan cel Mare Pascani

Vrei sa lucrezi in domeniul sanitar? Inscrie-te la cursurile Centrului de Studii Stefan cel Mare Pascani Oferta educationala a Centrului…

6 ore ago

Doua colegii din Pascani, reevaluate pentru ECO SCOALA

Doua colegii din Pascani, reevaluate pentru ECO SCOALA Comisia de reevaluare a Eco Scolilor din judetul Iasi a ajuns astazi…

7 ore ago

Accident rutier pe strada Gradinitei, pe pasarela peste calea ferata-FOTO

Accident rutier in aceasta dupa-amiaza pe strada Gradinitei, pe pasarela peste calea ferata, in municipiul Pascani. O conducatoare auto care…

8 ore ago

Echipa de fotbal – liceu de la „Miron Costin”, locul III la faza zonală

Pe 5 mai s-a desfășurat la Roman, ONSS, faza zonală la fotbal a echipelor de liceu. Județul Iași a fost…

9 ore ago

Peste 500 de datornici la bugetul local. Listele au fost publicate

Administratia din Paşcani a publicat listele cu datornicii la bugetul local. Este vorba despre restantele privind plata taxelor şi impozitelor…

10 ore ago