5.2 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Facultăţile din Iași la care se dă examen de admitere. Cât vor conta notele

Universităţile din Iaşi au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru admiterea din anul universitar 2018 – 2019, iar cele mai de interes domenii vor presupune, şi anul acesta, susţi­nerea unui examen de admitere înainte de înmatriculare.

Fiecare universitate are probe la unele facultăţi care presupun fie interviuri, fie examene de admitere sau probe vocaţionale, cum este cazul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“, care are probe specifice la unele facultăţi de profil.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi există mai multe facultăţi care au un examen de admitere care contează în diferite procente la media finală a dosarului depus de către candidaţi.

Spre exemplu, Facultatea de Informatică dă un examen scris la matematică sau la informatică, la ale­gere, programa examenului fiind cea de la proba scrisă la bacalaureat – fi­liera teoretică, M1 la matematică şi informatică intensiv. Contează 50% nota testului şi doar 25% media gene­rală de la bacalaureat în media finală. La Facultatea de Drept se dă un examen din gramatica limbii române, noţiuni medii, care contează 50% din media finală de admitere, la Teologie Ortodoxă, un examen scris din „Învăţătura de credinţă ortodoxă“, care contează 50% din media finală, iar la Teologie Romano-Catolică, o probă orală care va da 40% din media de admitere.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...