Evaluarea națională 2017 matematică – cub, cilindru și funcție

Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut miercuri proba scrisa la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Elevii au avut de rezolvat subiecte la matematică care au avut cerinţe referitoare la cub, cilindru şi funcţie. Unii dintre absolvenți din Pașcani spun că a fost mult mai ușor decât se așteptau și speră la note bune. În județul Iași aproape 6 mii de elevi au susținut acest examen. Varianta de subiecte extrasă este unică la nivel național.

Examenul la mateamtică în cadrul Evaluării naționale a avut loc astăzi, iar după aproape cele două ore puse la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor candidații au ieșit bucuroși și relaxați că s-a încheiat această etapă din viața lor.

În fața școlilor îi așteptau emoționați părinții care vor ce îi mai bun pentru ei. Este și cazul acestei familii ce a venit de câțiva ani din Italia.

În mare parte, absolvenții spun că examenul a fost unul ușor și că nu se așteptau la subiecte atât de accesibile. Elevii au avut de rezolvat subiecte care au avut cerinţe referitoare la cub, cilindru şi funcţie.

Ei speră că vor lua note mari ca mai apoi să se poată înscrie la liceele de renume din oraș. Pe listă sunt „Miron Costin” și „Sadoveanu”.

La Școala Generală “Iordache Cantacuzino” din Pașcani 72 de elevi au participat la examen, dintre care doi cu cerințe speciale, pentru ei fiind un alt regim, conform legii. Adică au avut la dispoziție o oră în plus pentru rezolvarea subiectelor, alături de un profesor care i-a sprijinit.

La nivelul județului Iași sunt înscriși un număr de 6 106 candidați, repartizați pentru a susține probele scrise în 181 de centre aflate pe raza întregului județ, din care 125 în mediul rural și 56 în mediul urban (municipiile Iași, Pașcani și orașele Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei).

“Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă cea mai importantă modalitate de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite de elevi la finalul învățământului gimnazial. Este totodată și un moment decisiv pentru elevii de clasa a VIII-a, din perspectiva traseului educațional viitor, în contextul admiterii la liceu. Conștientizând impactul psihologic, emoțional pe care orice evaluare îl are asupra elevilor aflați în situație de examen, echipa inspectoratului ieșean a luat toate măsurile pentru ca examenul să se deruleze în cele mai bune condiții, cu respectarea întocmai a metodologiei. În județ peste 2 500 de cadre didactice s-au implicat în examen.” a precizat prof. dr. Genoveva FARCAȘ, inspector școlar general.

Rezultatele acestui examen vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi între orele 16,00 – 20,00.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere.

Slider
loading...