2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Evacuări aprobate dar contestate. Modernizarea zonei Gării, blocată

Judecătoria Paşcani a admis cererea de evacuare de pe domeniul public a celor două chioşcuri aflate pe spaţiul verde din faţa Gării. Solicitarea a fost făcută de administratia locală prin intermediul unui executor judecătoresc, în vederea eliberării spaţiului respectiv şi modernizării zonei.

Este vorba despre spaţiul comercial deţinut de societatea West Moldavia SRL, acolo unde este deschis şi un magazin de pompe funebre şi magazinul Lorimer de alături care aparţine consilierului local Marius Pintilie.
În primul caz contractul de închiriere a expirat de curând, însă patronal societăţii, Gelu Costachescu, refuza să elibereze spaţiul şi a solicitat încheierea unei noi înţelegeri.

În al doilea caz contractul a fost reînnoit fără licitaţie publică, chiar înainte de alegerile locale, de funcţionarii de la Patrimoniu, fără ştiinţa primarului, conform precizarilor sale. Aici administratia locală solicita evacuarea în calitate de proprietar şi pentru utilitate publică.

Chiar dacă cererile formulate de executorii judecătoreşti au fost admise de judecători în Camera de Consiliu, fără cale de atac, executările silite au fost contestate de cei in cauza şi suspendate în instanţă. Aşadar până la judecarea pe fond a celor două procese, proiectul de modernizare a zonei Gării ramane blocat.

Situaţia a fost adusă şi la cunoştinţa Prefecturii Iaşi. Gelu Costachescu patronul societăţii West Moldavia a cerut ajutorul prefectului după ce primarul a refuzat să îi prelungească contractul de închiriere. Nici consilierii locali nu au avut un răspuns concret după ce patronul nemulţumit a prezentat în şedinţă că urmează să fie desfiinţate câteva locuri de muncă.
Adresa înaintată Prefecturii a ajuns tot la Primăria Paşcani,  pentru a fi soluţionată conform prevederilor legale.

Administratia locală a anunţat că va începe amenajarea spaţiului din zona Garii, după eliberarea terenului, în baza unei hotărâri a Consiliului Local aprobată încă din anul 2010 la iniţiativa fostului primar, Grigore Craciunescu (HCL NR 1 DIN 28.01.2010).

Din planşele proiectanţilor reiese că aici urmează să fie amenajat un parc cu spatii verzi, o fântână arteziană şi bănci. De asemenea şeful Gării a propus ca înspre parcarea de la Remar să fie amplasată o locomotivă cu aburi special pregătită pentru a fi espusa, pentru a cinsti tradiţia ceferistă din Paşcani. Primarul Dumitru Pantazi a precizat că lucrările ar putea fi făcute cu muncitorii Primăriei.

DE LA ACELAȘI AUTOR