More

  Emotii la prima simulare de la Evaluarea Nationala. Subiecte mai usoare decat semestrul trecut

  Array

  simulari

  Sute de elevi de clasa a VIII-a au trecut astazi prin emotii mari, la prima proba de simulare pentru Evaluarea Nationala. Majoritatea dintre ei au iesit din salile de clasa fericiti, pentru ca subiectele li s-au parut usoare.

  Proba la Limba si Literatura Romana a fost cea care a deschis simularile de anul acesta pentru elevii pascanenii din clasa terminala de la gimnaziu. Examenul a inceput la ora 09:00, iar salile de clasa au fost supravegheate cu camere video. Majoritatea elevilor au precizat ca subiectele au fost usoare, asta pentru ca s-au pregatit intens pentru a obtine cele mai bune note.

  Sabina, eleva in clasa a VIII-a A, la Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani spera la o nota mai mare la simularile din acest semestru. Ea a precizat ca a invatat foarte mult, pentru a avea rezultate pe masura.

  Conducerea scolii va trimite toate lucrarile la Iasi, la centrul zonal, acolo unde se vor corecta de catre o comisie de specialitate. Rezultatele se vor afisa pe 7 martie.

  Maine, 19 februarie, elevii vor da simulare la Matematica. Mentionam ca potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, media de la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 75% la admiterea de la liceu, iar restul de 25% vor fi notele obţinute în clasele V-VIII.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sărbătoarea Mărțișorului, la Heleșteni și Scobinți

  Prima zi de primavara aduce si un eveniment cu traditie in comuna Helesteni. Pe 1 martie, la Centrul de zi din satul Harmaneasa va...

  Tânăr de 23 de ani prins la volanul unei mașini în trafic, fără permis

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, pe DJ 207 M, un...

  Șofer reținut de polițiști după ce a condus băut și cu permisul suspendat. Nu era la prima abatere

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 49 de ani, din judeţul Suceava, în...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp