8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Elevii și profesorii din Butea, pleacă în Germania

C.P. În perioada 6-13 mai 2017 un număr de 6 elevi și două cadre didactice  vor participa la mobilitatea trasnațională organizată în Germania,  în cadrul proiectului Erasmus+ ,, Europe-powered by nature’’.

În cadrul acestui proiect european colaborează elevi și profesori din cinci țări europene: coordonatorul proiectului este Schule an den Auewiesen – Germania , iar partenerii sunt :  Lyseo School Mikkeli –  Finlanda , Zespol Szkof w Barwicach – Polonia , Kizilkahamam Imam Hatip Ortaokulu- Turcia și Școala Gimnazială Butea .
Obiectivul principal al proiectului este familiarizarea elevilor cu privire la sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia geotermală, energia apei , biomasa, energie eoliană şi energia solară și  investigarea diferitelor tipuri de tehnologii utilizate în producerea de energie regenerabilă.
Întâlnirea este transnațională, la ea urmând să participe  echipe alcătuite din câte doi  profesori și 6 elevi  din fiecare țară parteneră. Acestor 8 profesori li se va adaugă echipa școlii gazdă care va coordona activitatea din cadrul acestei întâlniri.
Întălnirile  de lucru se vor desfășura în cadrul școlii partenere, urmând un program stabilit de comun acord și vor avea la bază lucrul în echipă pe tema       ” Energia solară” .
Activitățile se vor finaliza cu următoarele rezultate: o revistă cu tema “Energia solară”, machete confecționate de elevii țărilor partenere, postere, teste , un filmuleț , un carnaval al naționalităților,  mai multe prezentări ppt ale activităților proiectului etc.
Proiectul îsi propune, prin activitățile specifice, să formeze la elevi o atitudine deschisă, pozitivă față de dezvoltarea durabilă, care le va permite o participare activă în societate.
O școală modernă trebuie să ofere oportunitatea dezvoltării abilităților de bază și a conștientizării interculturale în rândul elevilor prin intermediul parteneriatelor educaționale și a abordării multiculturale a disciplinelor.
 Coordonatorul proiectului este prof. Predoi Greta.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI