Slider

Elevii din Pașcani au fost instruiți de pompieri

Astăzi, marți 13, echipajele de pompieri din Pașcani au vizita mai multe școli din oraș pentru a le vorbi elevilor despre pericolele focului dar și pentru a le prezenta autospeciala și echipamentelor de descarcerare şi intervenţie la incendii. Micuții s-au arătat încântați că au fost pentru câteva minute în pielea unui luptător cu focul.

Elevii de la două școli din Pașcani, “Iordache Cantacuzino” și „Nicolae Iorga”, au fost instruiți de pompieri. Astăzi, 13 iunie de Ziua informării preventive, în fața prichindeilor a venit un echipaj împreună cu Gelu Isticioaia, comandantul subunității din Pașcani.

Pentru a intra în atmosferă, micuților li s-a prezentat și o autospecială dar mai ales sfaturi  și cum să prevenim un incendiu sau o altă nenorocire.

Și pentru că avem o subunitate în Pașcani, comandantul a lansat și invitația ca elevii să le treacă pragul pentru a vedea la fața locului cum arată sediul și mai ales să vadă utilajele din dotare.

Copiii, curioși din fire au pus și întrebări luptătorilor cu focul, la care au primit răspuns.

Acțiuni de informare au loc periodic în școli și biserici din județul Iași.

Elevii au fost entuziasmaţi şi interesaţi, acţiunea dovedindu-se a fi un real succes mulţi dintre ei exprimându-şi intenţia de a urma o carieră în domeniu fiind informaţi asupra utilităţii ei sociale dar şi asupra eventualelor pericole pe care aceasta o presupune.

Slider
loading...