15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Elevii de peste Prut, au venit la liceele din Pașcani


Zeci de elevi din Republica Moldova au ales şi în acest an să studieze şi să stea în internatele din municipiul Paşcani. De câteva zile, s-au cazat în căminele de la Colegiul Tehnic de Cai Ferate „Unirea” şi Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”. Toate cheltuielile sunt acoperite de bursa de la stat, astfel că stau fără griji. Sunt mulţumiţi de condiţiile oferite, primesc hrană caldă şi se simt în siguranţă.

Şi în acest an, la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Paşcani au venit să înveţe elevi de peste Prut. 28 de tineri au optat pentru cazarea în internatul şcolii. De exemplu, Mihaela, elevă în clasa a IX-a şi-a aşezat lucrurile în camera ei încă de duminică. Este emoţionată, dar consideră că a studia în România, este cea mai bună alegere.
A ales profilul „Ştiinţe ale Naturii”, pentru că deja este sigură pe drumul ei în viaţă. Vrea să devină chirurg şi să salveze suflete.

Nu sunt doar “bobocei” în cămin, ci şi elevi care au venit pentru a doilea an în cămin. Condiţiile bune şi faptul că nu trebuie să îşi gătească singuri hrană, îi determina pe cei mai mulţi să aleagă internatul.
Sunt însă şi liceeni care îşi petrec toţi cei patru ani de studii în cămin. Nu mai sunt nevoiţi să facă naveta, iar părinţii îi ştiu în siguranţă.

Menţionăm că la Colegiul Sadoveanu, preţul unei zile la cămin, în care este inclusă şi mâncarea, este de 18 lei. Internatul este ocupat la capacitatea maximă, la fel ca şi cel din zona Vale, de la “Unirea”. Acolo, preţul este de 20 lei/zi, la care se adaugă câte un leu pentru cazare.

Mai multe despre acest subiect, veţi vedea mâine într-un material video difuzat pe larg, în cadrul emisiunii “Reporter TV – despre oameni şi locuri”.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI