PATRULE ȘCOLARE DE CIRCULAȚIE ÎN CADRUL CAMPANIEI ALEGE VIAŢA!

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora. De aceea, poliţiştii rutieri consideră că programele de educare a copiilor privind circulaţia rutieră au o însemnătate deosebită.

Astfel, în perioada 7 – 10 iunie a.c., Poliţia Română, prin poliţia ieşeană în colaborare cu Fundația United Way România, organizează activități preventive în cadrul campaniei „Alege viața!”.

În acest sens, în perioada de 7-9.06.2017, în intervalul orar 12.00 – 13.00, poliţişti rutieri se deplasează la unităţile de învățământ din Iaşi şi Paşcani, implicate în proiect pentru a efectua instruirea  patrulei școlare de circulație (formată din 6 elevi: 3 băieţi şi 3 fete), îndrumate de un profesor coordonator.

După instruire, împreună cu polițiștii rutieri și profesorul coordonator, patrula se deplasează la trecerea pentru pietoni din imediata apropiere a școlii și participă direct la desfăşurarea activităţilor practice, pentru siguranţa membrilor acestora, corectitudinea modului lor de acţiune și respectarea normelor rutiere de către participanţii la trafic.

În data de 10 iunie a.c., în jurul orei 10.00, în parcările magazinelor Kaufland, din Iaşi şi Paşcani se vor desfășura activități preventiv-educative. Acestea vor debuta prin prezentarea principalelor reguli rutiere destinate pietonilor și bicicliștilor după care, copiii vor fi invitaţi să aplice cele învăţate, în cadrul unui orăşel în miniatură, amenajat şi delimitat în incinta parcării. Cu această ocazie vor fi oferite diferite premii.

În cadrul acestui proiect participă elevi şi cadre didactice de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”Iași, Şcoala Gimnazială „Veronica Micle” Iași şi Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Pașcani.

Slider
loading...