12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Elevi de la scolile speciale din Targu-Frumos, premiati de Consiliul Judetean Iasi – VIDEO

C.P. Emoții, bucurie, copilărie, campioni, așa s-ar putea descrie ”Gala premiilor pentru elevii din școlile speciale”, organizată astăzi de Consiliul Județean la Ateneu. 31 de elevi care s-au clasat pe primele locuri la competițiile naționale și internaționale destinate copiilor cu dizabilități au fost premiați. Alături de aceștia, pe scena Ateneului au urcat și cei 24 de profesori care i-au îndrumat și i-au încurajat să își urmeze visul.
Atât elevii cât și cadrele didactice au primit diplome de excelență și sume cuprinse între 250 și 400 de lei.
“Sărbătorim astăzi copilăria și perseverența. Cred că acestei sărbători nu ar trebui să îi fie dedicată doar o zi și asta pentru că, într-un colț al sufletului fiecăruia dintre noi a rămas copilul de odinioară, iar, uneori, la fel cum făceam atunci, ni se mai întâmplă să fugim în visul nostru preferat, uitând pentru o vreme de toate problemele din jur. Așa încât, putem spune că, în fiecare zi, sufletul nostru se întoarce la copilărie. Astăzi a fost vorba despre niște copii speciali pe care noi, cei desemnați să le purtăm de grijă, avem datoria de a-i prețui și învăța de la ei ce înseamnă ambiția și dorința de a fi cei mai buni ”, a precizat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.
Premianții au primit coronițe de la campionul olimpic la tir sportiv, Sorin Babii, care a ținut să fie alături de ei și să le împărtășească din experiența muncii care duce către succes.
Elevii de la Liceul Special “Moldova” Tg.Frumos, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu”, Colegiul Tehnic „Ion Holban” și de la Școala Profesională Specială „Trinitas” Tg.Frumos au obținut rezultate deosebite atât la discipline precum ”Limba și literatura română”, ”Limba engleză”, ”Istorie”, “Matematică” dar și la concursul național de Șah “Cupa Kory Francisc” sau competițiile internaționale “IA ȘI green bag – creează și responsabilizează pentru ECO-ul naturii!” și “Pregătiți pentru viitor”.</span

Video aici. Sursa TVR

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI