Slider

Premiul al 3-lea la faza nationala a festivalului de muzica francofona Chants sons sur scene – Baia Mare. Premianta este eleva Elena Ilie, care a reușit să obțină loc pe podium datorită talentului și mai ales, a pasiunii pentru limba franceză. 

În perioada 12-15 mai a avut loc la Baia Mare etapa națională a festivalului Chants  sons sur scene. Județul Iași a avut doi reprezentanți la acest festival: Elena Ilie de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani la categoria 13-15 ani, coordonată de profesor Elena Dăscălița și Ilie Răzvan Țurcanu de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, coordonat de profesor Cristina Vornicu, la categoria 18-25 ani.

După cele trei zile de concurs, pășcăneanca Elena Ilie s-a întors de la acest festival cu premiul al 3-lea, la categoria ei de vârstă, iar Razvan Ilie Turcanu, locul al 2-lea. Elena a reprezentat pentru a doua oara judetul la această categorie, ea calificându-se și în 2016.

Concursul s-a derulat pe trei categorii de varsta, 13- 15 ani, 16-17 ani și 18-25 ani. Evenimentul a antrenat în competiție 36 de elevi, reprezentând județele unde au avut loc calificările.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti si ARPF- Asociatia profesorilor de limba franceza din Romania, festivalul  ajuns la a 16-a  editie  si si-a propus sa puna in valoare muzica franceza si talentul artistic al elevilor.

Slider
loading...