2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

EDMUNDO la Colegiul Unirea din Pașcani. Elevii au primit informații cum să învețe în străinătate

Miercuri, 14 februarie 2018, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani, reprezentanții programului gratuit EDMUNDO au oferit elevilor consiliere în vederea unor eventuale studii in străinatate. Consilierea implică totodată asistență pentru admiterea la instituțiile internaționale de învățământ partenere.

Dra. Firuța Slevoaca a prezentat pașii prin care poți să devii student în străinătate. Au participat la activitate elevi din clasele a X-a și a XII-a, alături de cei 20 de elevi selectați din proiectul ROSE, cu scopul orientării și consilierii în carieră. Cu cei din urmă menționați s-au făcut workshop-uri bazate pe calculul bugetului unui student din Marea Britanie. Coordonatorii acestei secvențe de proiect au fost doamnele profesor Maria Luchian și Elefteriu Crina-Aurelia.

Elevii au fost consiliați în vederea urmării pașilor necesari pentru a studia in străinătate, recomandându-li-se vizitarea site-ului programului, de unde sunt îndrumați spre o listă personalizată cu programe de studiu din care pot alege programul la care doresc să aplice, intrând în legatura cu un consilier Edmundo și urmând toate indicațiile ulterioare oferite de acesta.

Edmundo te ajută și cu informații și consiliere pentru selecția programelor la care poti aplica, asistența pentru întocmirea aplicațiilor (formulare, eseuri, CV-uri), soluții de finantare parțială sau totală pentru costul studiilor. Elevii prezenți au primit informatii   despre sistemele educaționale internaționale,  rețelele de contacte cu universități internaționale, legăturile cu tineri români studenți și absolvenți de studii internaționale și au luat cunostință de experiența in implementarea a numeroase proiecte pentru tineri. Printre aceste proiecte se numara și RIUF – Romanian International University Fair și RIMME – Romanian International Master & MBA.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ApaVital SA închiriază utilaje de la patru societăți! Vor fi folosite la extinderea rețelelor

Mai multe utilaje vor fi închiriate de ApaVital SA....

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...