9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Drumurile afectate de inundatii din Valea Seaca vor fi refacute cu fonduri europene

Unul dintre drumurile din judet afectate de inundatiile din 2010 va fi refacut cu bani de la Uniunea Europeana. In jur de 1 milion de euro va fi investit in refacerea drumurilor din comuna Valea Seaca. Proiectul a fost depus in anul 2011 in cadrul masurii 322, componenta (d) – Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010, iar valoarea publica totala a acestuia este de 889.000 de euro. In judetul Iasi au fost depuse sapte cereri de finantare pe aceasta masura, fiind vorba de cele din comunele Motca, Valea Seaca, Cristesti, Tatarusi, Mogosesti – Siret si Voinesti, din totalul celor 25 declarate eligibile. Din totalul investitiei, 80 la suta o constituie fonduri europene, restul fiind platit de Guvernul Romaniei. Primaria comunei iesene Valea Seaca, care va beneficia de ajutor in refacerea drumurilor afectate de inundatii, nu va avea nevoie de cofinantare, costul lucrarilor fiind acoperit integral. Conform Ghidului Solicitantului aferent Masurii 322, componenta d, din Planul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), localitatile eligibile accesarii fondurilor europene nerambursabile au fost cele ale caror infrastructura rutiera a fost afectata in urma inundatiilor de anul trecut si care sunt incluse in lista publicata prin Hotararea de Guvern nr. 378 din 2010. Pentru ajutorul financiar in cauza au fost alocati 155.942.700 de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI