11.2 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Dovada furtului sau a incompetenței, la Primăria Pașcani. Veniturile din concesiuni și închirieri s-au dublat după ce au fost închise robinetele

Desi toata lumea se plange ca nu are bani, incasarile pentru primele noua luni ale anului la Primaria Pascani, au crescut semnificativ, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cel putin asa reiese din executia bugetara, prezentata de administratorul public, Gica Zanet, in sedinta Consiliului Local, care a avut loc pe data de 31 octombrie a.c.
Mai exact, incasarile din venituri proprii au crescut in acest an cu 4.6 milioane lei de la 16,7 milioane lei cat s-a inregistrat a.t. pana la 21.3 milioane lei, cat s-a incasat in acest an pe primele 9 luni.

Zanet a precizat ca aceasta crestere se datoreaza mai ales unei mai bune colectari a taxelor si impozitelor locale si doar in mica masura pentru faptul ca au fost majorate impozitele pe proprietate.

Cel mai interesant este faptul ca in aceeasi perioada de timp, s-au dublat incasarile din concesiuni, de la 7 milioane lei cat s-a incasat anul trecut, la 14.8 milioane lei in primele noua luni ale acestui an. Vorbim asadar de colectarea concesiunilor si chiriilor de la cei care detin suprafete de teren, spatii comerciale si locuinte din domeniul public.
Reprezentantii Primariei Pascani au subliniat faptul ca au crescut incasarile desi nu prea au fost incheiate in acelasi an noi contracte de concesiune.

Asta ridica intrebarea daca nu cumva pana acum unii agenti economici erau tolerati sa nu plateasca la caseria Primariei taxe din concesiune sau chirie chiar de functionarii care gestioneaza aceste contracte, din neglijenta sau interese materiale. Cifrele pozitive prezentate de administratorul public au trezit suspiciuni in randul unor consilieri. De exemplu, pedelistul Ioan Ionita a atras atentia ca majorarea unor taxe si impozite ar fi principala cauza a cresterii veniturilor proprii in acest an.
Aprecierile consilierului PDL au starnit reactii din partea consilierii pesedisti.

Mentionam ca,in aceeasi sedinta au fost aprobate si taxele si impozitele locale pentru anul 2014, majoritatea dintre ele fiind mentinute la nivelul anulul 2013. Acest lucru va permite ca anul viitor bugetul de venituri si cheltuieli sa fie dezbatut si aprobat in ianuarie sau cel tarziu februarie, conform precizarilor primarului, Dumitru Pantazi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI