-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Două comedii spumoase săptămâna aceasta la Ateneul ieşean

Iubitorii artei spectacolului au ocazia să urmărească săptămâna aceasta două comedii care se vor juca în Sala Mare „Radu Beligan” de la Ateneul Naţional din Iaşi. Marţi, de la ora 19, pe scena mare a Ateneului se va juca piesa de teatru „Dineu cu proşti”, în regia lui Sebastian Bădărău.

 


Speactacolul îl are printre personajele centrale pe Pierre Brochant, un mare editor parizian, care organizează periodic, împreună cu prietenii lui, un „dineu cu proşti”.

Astfel, fiecare invitat aduce la cină un „prost”, fără ca acesta să ştie de ce este adus, iar prostul este încurajat să vorbească despre viaţa lui. La sfârşitul cinei se decernează un trofeu câştigătorului. Doar că lucrurile nu vor fi atât de simple de această dată. „«Dineu cu proşti» e un spectacol despre triumful inocenţei şi al onestităţii în faţa minciunii şi al derizoriului. Despre cum lumea împarte oamenii în alb şi negru, în proşti şi deştepţi, prejudecăţi bazate pe valorile burgheze de acum o sută de ani”, afirmă Sebastian Bădărău, regizorul spectacolului, subliniind că aceasta este una dintre cele mai de succes comedii din ultimii ani, piesă care a fost jucată şi pe Broadway şi tradusă în 18 limbi.

Preţul unui bilet este de 20 de lei. Tot săptămâna aceasta, joi, în Sala Mare „Radu Beligan” se va juca spectacolul „Comedie cu olteni”, în regia lui Ovidiu Cuncea. „Iașul este spaţiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa, am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieşilor. Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni”, afirmă regizorul. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Acestea pot fi achiziţionate on-line, de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, sau direct de la casieria Ateneului.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...