1.3 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Donație importantă făcută de prichindeii de la Hîrlău

Prichindeii de la grădinițele din Hîrlău sunt învățați de la vârste fragede să doneze, să facă bine și fie alături de copiii care provin din familii devaforizate sau sunt singuri. O campanie frumoasă s-a desfășurat zilele trecut când au fost donate sute de kg de mere, pere, nuci, cartofi, ceapă, varză sau morcovi. Nu au lipsit nici borcanele cu bunătățuri pentru iarnă, de la delicioasele dulcețuri până la gustoasa zacuscă.

“Am adus mai multe sacose cu legume și fructe! Trebuie să fim buni și să dăm și celui de lângă noi, care nu are!” spune un prichindel de câțiva ani de la grădinița din Hîrlău care s-a implicat și el în campania – Donează, fii mai bun! 

Cu bucurie micuții au pregătit și un mic program artistic.

Directorii celor două Grădinițe din Hîrlău, cu program normal și cu program prelungit, Filiomon Georgiana și Didina Curcă, au implicat elevii în campania de donare fructe și legume. Având un parteneriat de mai mulți ani cu Centrul de plasament din Scobinți, bunurile au fost dăruite acolo.

Filip și Antonia sunt doi dintre prichindeii implicați în campanie. Ei au adus de acasă portocale, banane și ceapă pentru a fi date la Centrul din Scobinți.

Și pentru că au vrut să-i cunoască personal pe copiii de la centru, prichindeii au mers și ei, loc unde s-au împrietenit, s-au jucat și au degustat bunătățurile.

De asemenea, copiii au primit și câte un îngeraș făcut din hârtie.

Directorul Centrului, Gheorghe Simina mulțumește fiecăruia în parte pentru gestul ce l-au făcut și speră la o prietenie lungă și frumoasă.

Menționăm că sute de kg de legume și fructe alături de bunătățile făcute din acestea au fost adunate în câteva zile de prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit din Hărlău și dăruite. Campania face parte din evenimentul național Săptămâna legumelor și fructelor donate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI