15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Doliu la Hîrlău. Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

Doliu la Hîrlău
Cetățeanul de onoare, Paul Iancu a încetat din viață

Doliu în orașul Hîrlău și mai ales în lumea culturală din localitate. Paul Iancu, cetățean de onoare, muzeograf, dramaturg, scriitor și istoric a încetat din viață, la domiciliu, duminică. Directorul Muzeului Viei și Vinului avea 77 ani și era cunoscut ca un om implicat în activități culturale și școlare, punând bazele mai multor evenimente în oraș.

Unul dintre cei mai iubiți hârlăuani a încetat din viață la vârsta de 77 ani. Paul Iancu, directorul Muzeului Viei și Vinului și-a găsit sfârșitul pe 17 septembrie, la domiciliu. Acum, cei care l-au cunoscut îi aduc un ultim omagiu dramaturgului, scriitorului și istoricului Paul Iancu. Și administrația locală, prin primarul Radu Curcă transmite regrete și condoleanțe familiei.

Paul Iancu s-a născut 29 iunie 1941 în Costești, județul Iași. Era o personalitate cunoscută atât ca autor de cărți cât și pentru activitățile desfășurate ca fost director la Casa de Cultură din Hârlău, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău. Ca președinte a Fundației Culturale „Petru Rareș”, a fost inițiatorul și directorul teatrului popular „Petru Rareș”, ce a adus pe scenă în cele peste 600 de spectacole teatrale, mari actori și artiști ai României. Paul Iancu a fost cetățean de onoare a orașului Hârlău.

Paul Iancu era cunoscut ca fiind o persoană foarte implicată în activitățile culturale și școlare ale comunității. Toți regretă trecerea în neființă și declară o mare pierdere pentru mișcarea culturală a Hîrlăului.

Inmormantarea va avea loc marti, 19 septembrie la Cimitirul Sfantul Vasile din oras.

Dumnezeu să-l ierte!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI