18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Doi tineri talentati din comune apropiate Pascaniului participa la un festival de folclor din Cernauti

Doi tineri talentati din comune apropiate Pascaniului participa la un festival de folclor din Cernauti

Doi tineri din preajma municipiului Pascani au fost selectati sa participe la un festival international ce promoveaza folclorul autentic romanesc. Emanuel Baiceanu din comuna Valea-Seaca si Madalina Avadanei din comuna Tatarusi vor participa la concursul „In gradina cu flori multe”, ce va avea loc in perioada 13-14 iulie la Cernauti.

Cei doi sunt recunoscuti ca fiind doi tineri talentati care pastreaza traditiile si iubesc folclorul. Emanuel colaboreaza cu Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani si a participat la mai multe spectacole ale institutiei de cultura.

Madalina participa la manifestarile din comuna natala si iar melodiile postate pe Youtube aduna mii de vizionari.

Mentionam ca organizatorii festivalului sunt Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuți, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți în parteneriat cu: Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Iași, Asociația „Pro: Sănătate – Mediu – Educație – Cultură” (Pro-S.M.E.C) Moțca, Iași cu sprijinul Consiliului Județean Iași si Administrației Regionale de Stat Cernăuți. Concursul are trei sectiuni la care participă copii şi tineri de la 6 până la 25 de ani.

Scopul manifestării este, conform organizatorilor, revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, precum şi propagarea culturii tradiţionale româneşti.

Sursa foto Facebook

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stâlp de beton cu fire de curent, doborât in Gâștești

Pericol pe strada 24 ianuarie din suburbia Gastesti a municipiului Pascani, sambata, 25 septembrie, dupa amiaza. Un...

Cum să pui bazele unei grădini ecologice cu legume. Atelier de lucru și vizită în ferma Scufița din Homița

Atelier de lucru și vizită în ferma legumicolă Scufița din Homița din comuna Cristesti, joi, 23 septembrie, in prima...

Au crescut infectările, crește și numărul de vaccinări la Pașcani

Creste numarul de infectari, iar la Pascani a inceput sa creasca si numarul de vaccinari. Informatiile au...

FOTO | Specialiști de la Iași, în vizită de lucru la Palatul Cantacuzino Pașcani. Apel pentru cetățenii care au acasă lucruri cu valoare istorică

Lucrarile la Palatul Cantacuzino din municipiul Pascani sunt in plina desfasurare. Miercuri, 22 septembrie a.c., la fata locului au venit si specialisti de la Complexul Muzeal National Moldova din Iasi, ce vor ajuta la organizarea muzeului municipal. Ei au vizitat cladirea si zona pentru a vedea ce se afla acum la fata locului si cum va urma sa fie facuta amenajarea. //

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI