-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Discuții fără nici un rezultat despre problemele asociațiilor de proprietari. Primarul Pintilie, comportament urat la adresa celor care l-au criticat

Discuții fără nici un rezultat concret între edilul municipiului si câțiva reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din Pașcani. Întâlnirea a avut loc in ziua de miercuri 14 iulie, începând cu ora 09.00, in sala de spectacole a Primăriei, deschisa si de acesta data fără autorizație de funcționare.
Au răspuns invitatiei primarului cca 10 reprezentanți ai locatarilor, desi la Pașcani funcționează 119 asociații de proprietari si doua de locatari.
Edilul a motivat ca dorește sa afle care sunt problemele cu care se confrunta cetățenii de la bloc si cu ce poate Primăria sa ii ajute, dar sesizările reprezentanților de asociații nu au fost notate de nimeni pentru a fi rezolvate.

`Una dintre problemele puse in discuție a fost curățenia din subsolurile blocurilor.

O parte dintre președinții de asociații au reclamat faptul ca sunt inundații din cauza rețelelor externe de canalizare dar si a rețelelor sparte din subsoluri si ca întâmpina dificultăți majore pentru a face curățenie.

Edilul municipiului a explicat ca operatorul local de apa si canalizare nu poate interveni in subsolurile blocurilor decât la cererea si cu decontarea cheltuielilor de către locatari iar pe domeniul public ApaVital ar trebui sa facă reparațiile necesare iar dacă nu sa plece din Pașcani.

In același context a fost ridicată si problema colectării gunoiului menajer. Mai multi reprezentanți de asociații au reclamat faptul ca nu sunt suficiente pubele in cartiere si ca, in unele cazuri, sunt amplasate pe locurile de parcare.

Primarul Marius Pintilie s-a laudat ca a inceput “vânarea” si amendarea celor care nu depozitează selectiv si ca vor fi luate pubelele din suburbii pentru a fi puse in cartierele din oraș. Edilul a mai spus ca nu sunt bani la buget pentru amenajarea de platforme pentru depozitarea gunoiului si ca intenționează sa obțină fonduri europene pentru astfel de investiții.

De asemenea unii cetățeni au solicitat Primăriei intensificarea lucrărilor de toaletate a copacilor din cartiere. Primarul a spus ca are in așteptare 120 de cereri si ca deocamdată muncitorii se ocupa de ștrandul municipal.

In sala au fost si câțiva cetățeni nemulțumiți de activitatea administratiei locale. `Unul dintre ei l-a criticat pe primar ca de opt luni de zile nu a făcut aproape nimic din ceea ce a promis in campania electorala iar alții s-au plâns ca nu primesc răspunsuri la cererile si sesizările depune si de activitatea funcționarei de la Compartimentul Asociații de Proprietari.
Primarul Pintilie a încercat sa schimbe subiectul pe motiv ca cei are îl critica fac politica.

Menționăm ca in perioada când a fost consilier in opoziție, Marius Pintilie si ceilalți consilierii liberali au susținut si inițiat un proiect de hotărâre prin care sa fie făcute lucrari de reparații si curățenie, in subsolurile blocurilor, cu bani de la bugetul local. Inițiativa a fost respinsă pe motiv ca nu pot fi făcute astfel de cheltuieli din banii publici pe domeniul privat. Acum, președinții de asociație au așteptat ca noul primar sa reia aceasta inițiativa si sa aloce banii necesari pentru curățenia din subsoluri. Problema nu a fost clarificată in cadrul acestei întâlniri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI