Slider

Guvernul României se întăreşte cu specialişti în atragerea şi gestionarea de fonduri europene, chiar de la operatorul regional de apă şi canalizare, societate vehement contestata de consilierii PNL din legislativul păşcănean.
Preşedintele Consiliului de Administratie de la ApaVital, directorul tehnic Mihail Dorus, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
Decizia prim-ministrului Sorin Grindeanu a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.
Creierul societăţii de apă din Iaşi se va ocupa, cel mai probabil, tot de gestionarea fondurilor europene, având în vedere experienta acumulată în acest domeniu prin programele de investiţii implementate cu succes în judeţul Iaşi.
Întâmplător sau nu, numirea lui Mihail Dorus în acesta funcţie a fost făcută la câteva săptămâni de zile după vizita în judeţele din regiunea N-E, a şefului Unităţii pentru România în cadrul Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană (Regio), Carsten Rasmussen. La acea vreme el a declarant că ApaVital este „cea mai impresionantă companie din Europa Centrală şi de Est.

„Operatorul are cele mai moderne tehnologii de monitorizare, şi este de necrezut ce am văzut. Când aveţi asemenea realizări, e limpede că viitoarele proiecte vor fi fără probleme “, a spus Rasmussen.
ApaVital a fost primul operator de apă şi canalizare din ţara care a accesat şi dus la bun sfârşit astfel de investiţii. Este vorba despre un proiect în valoare de 52 de milioane de Euro din fonduri ISPA şi altul de 135 de milioane de euro prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. În momentul de fata operatorul ieşean are în derulare un alt program de investiţii, prin POIM 2, în valoare de 240 de milioane de euro, din care municipiul Paşcani va beneficia de 13 milioane de Euro pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din oraş şi suburbii.
Lucrările ar urma să înceapă cel târziu în primavara anului viitor, după derularea licitaţiilor şi încheierea contractelor de execuţie. În momentul de fata investiţiile pentru Paşcani sunt în pericol, din cauza neînţelegerilor dintre administraţia locală şi operator dar şi a blocajelor din partea consilierilor din opoziţie, în legislativul local.

CV MIHAIL DORUS by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...