18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Directivă de la UE: 1.100 de euro/lună pentru fiecare român. Ce ne așteaptă în 2021

Uniunea Europeană și-a exprimat dorința într-un mod direct. Dorește ca fiecare român să aibă un salariu minim de 1100 de euro pe lună. Există un proiect amplu și de durată, la nivelul Uniunii Europene, pentru a ridica din punct de vedere salarial țările sărace.

Salariile mici comparativ cu cele din Uniunea Europeană rămâne marea problemă a României. Chiar dacă veniturile au crescut în ultimii ani, în țara noastră, suntem la un nivel scăzut față de cel înregistrat în Vestul „Bătrânului Continent”. Conform datelor oficiale, România are al 4-lea cel mai mic salariu brut din UE, la mai puţin de jumătate faţă de media salariului minim (brut) din Uniunea Europeană.

Salariul minim pe economie în România este de circa 461 de euro brut lunar (2.230 de lei), la un nivel de 42% faţă de media europeană de 1.100 de euro brut lunar, după cum arată datele Eurostat şi calculele făcute de jurnaliștii de la zf.ro.

În Danemarca și Luxemburg, cele mai mari salarii

La nivelul salariilor nete diferenţele pot fi chiar mult mai mari, pentru că impozitarea este diferită de la țară lațară. Cel mai mare salariu minim brut din Uniunea Europeană este înregistrat în Danemarca şi Luxembrug. În ambele țări, un lucrător câştigă cel puţin 2.100 de euro lunar.

În clasament, conform sursei citate, urmează Austria, cu un salariu minim brut de aproape 2.000 de euro şi Suedia, unde un angajat poate câştiga minimum în jur de 1.850 de euro brut.

Continuarea pe evz.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI