1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021
Array

Dezbatere: reguli noi pentru animalele domestice şi de companie

Pascaniul va avea un regulament privind gestionarea şi circulaţia animalelor domestice şi de companie în municipiu. Deocamdată vorbim de un proiect iniţiat de consilierii PNL, care a intrat în dezbatere publică. După ce va fi aprobat de legislativul local iubitorii şi crescătorii de animale vor fi nevoiţi să respecte o serie de reguli. În caz contrar regulamentul prevede sancţiuni usturătoare.

Documentul este disponibil deja pe site-ul Primăriei. El trebuie citit cu atenţie deoarece conţine o serie de reguli stricte care vor deveni obligatorii atât pentru deţinătorii de câini şi pisici de companie cât şi pentru crescătorii de păsări şi animale domestice. Cei care nu sunt de acord cu propunerile sau vor să le îmbunătăţească pot să îşi facă cunoscute opiniile pe adresa Primăriei, până pe data de 18 septembrie,  după care proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local, cel mai probabil în şedinţa de la sfarsitul acestei luni.

În proiectul de regulament se arată că iubitorii de animale trebuie să îşi asume responsabilitatea îngrijirii lor. Mai exact patrupedele trebuie să aibă carnet de sănătate şi nu pot fi ţinute decât în spaţiile private ale celui care le-au adoptat şi doar cu acordul asociaţiei de proprietari sau a vecinilor. Altfel spus este interzisă îngrijirea câinilor comunitari pe domeniul public sau spaţiile comune precum şi reacţiile ostile ale cetăţenilor împotriva muncitorilor de la ecarisaj care strâng de pe străzi animalele fără stăpân. Cei care îşi scot prietenii necuvântători la plimbare o pot face doar cu lesă iar  câinii de talie mijlocie şi mare este obligatoriu sa poarte  botniţă.
Liberalii propun adoptarea unor reguli stricte şi pentru gospodarii care deţin păsări sau animale domestice. Ele pot fi ţinute doar în adăposturi special amenajate cu respectarea regulilor de mediu privind evacuarea dejecţiilor. De asemenea căruţele vor avea acces doar pe traseele stabilite de consilieri iar animalele nu vor avea voie să pască pe domeniul public, decât pe păşuni. Şi crescătorii de păsări sunt vizaţi de noul regulament. Ei riscă să fie amendaţi dacă acestea vor fi lăsate libere, pe stradă.
Menţionăm că regulamentul cuprinde şi o serie de sancţiuni usturătoare celor care îl vor încălca. Sunt prevăzute amenzi de la 250 la 1000 de lei,  atât pentru persoane fizice cât şi cele juridice,  care vor fi aplicate atât de poliţiştii locali cât şi inspectorii de mediu.

Pr. HCL Aprobare Regulament Gestionare Si Circulatie Animale Domestice Si de Companie in Pascani by orizontul pascani on Scribd

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI