Șapte exploratori – ziariști, sportivi de renume mondial, antreprenori, artiști – au împărtășit ziarului huffingtonpost.fr din ce locuri au cele mai frumoase amintiri, astfel încât să-i inspire pe cei aflați în căutarea unor locuri inedite pentru petrecerea concediului sau a vacanței.

Noua Guinee

Biologul, câștigător al premiului Pulitzer pentru eseul „Despre inegalitate între societăți”, elogiază Noua Guinee: „Cel mai frumos loc de pe Pământ și cel mai incitant…fără îndoială. Nu este o părere, ci o realitate!”, a spus el, oferind și argumente. „Pe o singură insulă, găsești toată lumea concentrată, de la Ecuator la Polul Nord..

Insula este pe Ecuator, dar munții ei, care se înalță la peste 5.000 de metri, sunt acoperiți de ghețari. Cine urcă un munte acolo, trece în câțiva kilometri de la jungla subtropicală la o pădure de stejari, apoi de fagi, la una subalpină și termină cu tundră și ghețari. De altfel este singurul loc din lume unde puteți sta pe un recif de corali și admira un ghețar…Există sute de triburi și tot atâtea limbaje, ceea ce face din Noua Guinee unul din cele mai extraordinare locuri din lume din punct de vedere uman”, a adăugat Diamond, notează Agerpres.

Continuarea pe DIGI 24

Slider
loading...