12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Deschiderea oficiala a Zilelor Municipiului Pascani, cea de-a X-a editie – VIDEO

A inceput oficial cea de-a X-a editie a Zilelor Municipiului Pascani. Deschiderea sarbatorii a avut loc vineri, de la ora 13.00, in sala de festivitati a Primariei orasului. Au venit sa se bucure de aniversarea localitatii, presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, alaturi de cativa consilieri judeteni, delegatii din Ialoveni si comuna Pascani, din Republica Moldova, reprezentanti de la institutiile deconcentrate, directori de la societatile comerciale din municipiu, de la ApaVital Iasi, o parte din consilierii locali pascaneni, directorul Spitalului Municipal Pascani si multi altii.

Dupa primirea invitatilor, festivitatea a inceput cu intonarea Imnului National si apoi cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti si protopopul Pavel Postolachi.

Apoi, au urmat discursurile invitatilor si a primarului municipiului, Dumitru Pantazi. Edilul orasului a urat “La multi ani!” sarbatoritilor acestei zile, a vorbit despre investitii importante din localitate, despre marcarea Centenarului Marii Uniri si despre fratii de peste Prut ai orasului.

La ceas de sarbatoare, delegatia din comuna Pascani, Republica Moldova, a adus urari de bine municipiului Pascani si a sustinut un moment artistic folcloric pe scena.

Dupa discursuri, au urmat alte momente incarcate de emotie. Profesorul, Neculai Tarcan, a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului, iar olimpicii, sefii de promotie din acest an si elevele care au luat zece la Evaluarea Nationala au fost premiati.

Festivitatea s-a incheiat cu un spectacol de exceptie a cvartetului Hypnotique.

Mentionam ca in aceste zile se împlinesc 565 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Paşcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI