2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Deputatul Sorin Năcuță: „O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României”

O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României.
Aceasta fost prezentată miercuri și joi, săptămâna trecută, în comisiile parlamentare și la Autoritatea de Digitalizare a României, întâlniri solicitate de mine în calitate de parlamentar.
Este vorba despre un device tip card, o soluție cu multe aplicații în ceea ce privește indentificarea on-line a persoanelor, securitatea documentelor și plăți on-line.
Device-ul d-lui dr.ing. Neculai Agavriloaei a fost depus spre brevetare, încă de anul trecut. Cu ajutorul acestui device se poate realiza o securitate ridicată la nivel de hardware, pentru diferite aplicații sensibile:
autentificarea în platforme digitale guvernamentale, carte de identitate, cardul de sănătate, transfer de fișiere, plăți on-line, semnătura electronică, apeluri și mesaje de urgență, votul electronic.
Inițiativa nu numai că a fost apreciată, dar după discuțiile aprofundate de la Autoritatea de Digitalizare a României, documentația preliminară a invenției a fost preluată de specialiștii instituției în vederea verificării și implementării.
În procesul de digitalizare, se are în vedere introducerea cărții de identitate electronică, cardul de sănătate electronic, depunerea electronică a documentelor, semnătura electronică și votul electronic, iar marea dificultate a acestor proiecte este gradul de securitate și protecția datelor personale.
Acest device a d-lui Neculai Agavriloaiei poate îngloba toate aceste proiecte guvernamentale și poate asigura o securitate hardware a operațiunilor, prin identificarea amprentei sau a vocii, fiind practic imposibil de fraudat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ApaVital SA închiriază utilaje de la patru societăți! Vor fi folosite la extinderea rețelelor

Mai multe utilaje vor fi închiriate de ApaVital SA....

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...