15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Deputatul Axinte în Parlament – Iaşiul, capitala tineretului ortodox!

Comunicat de presă

“Iaşiul, capitala tineretului ortodox!

Dragi colegi, în perioada 1 -4 septembrie 2017 capitala Moldovei, municipiul Iaşi a fost gazda unuia dintre cele mai prestigioase evenimente ale ortodoxiei mondiale, anume Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi.

Odată cu debutul acestei manifestări încă din 2013 la Baia Mare, România s-a înscris în rândul ţărilor care coordonează eforturile de promovare a normelor moral creştine, anul 2017 fiind rândul capitalei Moldovei pentru acest veritabil congres al ortodoxiei.

Peste 500 de tineri cu vârste între 16 şi 35 de ani au participat la Iaşi la colocvii şi întruniri care au avut ca scop:

-promovarea modelelor creştin ortodoxe

-formarea tinerilor

-încurajarea dialogului între tineri.

Sub înaltul patronaj al Patriarhiei Române, în frunte cu Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romăne, la acest congres al ortodoxiei au participat delegaţii de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franta, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea  Britanie, Elvetia, Turcia, Iordania, Siria dar şi din unele state africane.

Această manifestare vine în contextul în care tot mai multe voci neautorizate au susţinut faptul că ortodoxia nu mai reprezintă pentru tineri un punct de reper şi că valorile moral -ortodoxe sunt de mult căzute în desuetudine. În realitate, Biserica Ortodoxă Română este supusă de mai mulţi ani unui tir de atacuri, produse ale unor dezinformări premeditate, scopul final fiind denigrarea personalităţilor bisericeşti si de aici  scăderea încrederii pe care populaţia o are în Biserică.

Aceste atacuri concentrate s-au materializat, în ultima vreme, în campanii de denigrare însăşi a valorilor creştin- ortodoxe, prin analogii periculoase dar foarte atent alese de genul: “ decât să construim biserici mai bine construim spitale ! “ . Nu în ultimul rând nu trebuie să uităm de eforturile unora care au dorit scoaterea din programa obligatorie de studiu a disciplinei Religie argumentând tot felul de motive de discriminare faţă de elevii care, prin voia parinţilor. se declară atei.

Tinerii ortodocşi au ţinut, cu prilejul acestui congres al ortodoxiei, să precizeze că segmentul de varstă între 16 şi 35 de ani nu a fost afectat de aceste campanii premeditate de denigrare  atât a instituţiei Bisericii cât şi a normelor morale promovate, lansând, cu această ocazie, un mesaj la dialog, toleranţă religioasă şi cooperare între tineri.

Dragi colegi, felicităm pe acestă cale oficialităţile care au făcut ca prin efortul lor, acest eveniment să poata avea loc în cele mai bune condiţii şi fără evenimente reprobabile şi urăm succes oraşului Sibiu care, în anul 2018, va fi gazda acestui eveniment extrem de prestigios pentru ţara noastră.”

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI