3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021
Array

Demersuri pentru modernizarea iluminatului public, la Târgu-Frumos

Iluminatul public din Târgu Frumos ar putea fi modernizat. Aleşii locali au aprobat în ultima şedinţa de Consiliu Local, studiul de fezabilitate în valoare de circa 1.5 milioane de lei. Administraţia locală va depune proiect pentru realizarea investiţiei, imediat ce va găsi o linie de finanţare. Vechea instalaţie, depăşită şi neconformă cu normele europene, ar urmă să fie înlocuită cu leduri.

Demersuri pentru modernizarea instalaţiei de iluminat public din Târgu Frumos. Consilierii locali au votat in ultima sedinta, un studiu de fezabilitatea pentru realizarea acestei investiţii. În documente, valoarea acesteia ar fi de 1.5 milioane de lei, bani care ar urma să fie atraşi fie din fonduri europene, fie de la Guvern.

Vechile becuri vor fie înlocuite cu unele cu LED, mai avantajoase din punct de vedere al consumului, dar şi al duratei de viaţă. Dacă pentru actuala reţea, facturile la energie sunt în jur de 127.000 de lei pe an, după ce se va face modernizarea, preţul acestora ar scade până la 94.000 de lei, potrivit studiului de fezabilitate.

Menţionăm că termenul lucrărilor ar fi de trei luni, timp în care se vor schimba becurile, fără alte intervenţii majore asupra stâlpilor din reţeaua de iluminat public.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI