More

  Declarat admis la Facultate de Automatică și Calculatoare din Iași înainte de examen

  Array

  Unul dintre cei mai buni elevi ai Pașcaniului a mai bifat un premiu. Este vorba despre Cristian Vântur, acum absolvent de liceu care a trecut cu brio de un concurs organizat de Liga Studenților Facultății de Automatică si Calculatoare cu sprijinul facultății din Iași unde au participat cei mai buni elevi din zona Moldovei. El a reușit să ocupe locul I, asigurându-și încă un premiu în palamares dar mai ales un loc la facultate.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  IT Maraton a purtat numele unei competiții organziate la Iași pentru cei mai buni elevi si studenti la informatică și matematică. Anul acesta, concursul a fost pe patru secțiuni. Este vorba despre Web, Desktop, Embedded si Junior.  La ultima categorie a participat și Cristian Vântur, acum elev în clasa a XII a la Colegiul “Mihail Sadovenu” din Pașcani. Cele 10 probleme date spre rezolvare în cadrul examenului au fost usor de făcut, spune elevul.

  Cum era de așteptat, Cristian a ocupat locul I. Pe lânga premiu este declarat admis la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi. El dorește o carieră ca programator, chiar și în străinătate dacă are ocazia.

  Până la începerea anului universitar, el va participa la două concursuri, de matematică și informatică. Crede că va face față examenului maturității și spune că îi vor lipsi participările la concursuri din anii de școală.

  Nostalgic după Cristian este profesorul Dorin Crăciun care l-a îndrumat și i-a stat alături. Cadrul didactic spune ca rar sunt elevi cu pofta și dorința lui de cunoaștere și pregătire.

  Din clasa a V a și până în prezent, Cristian a participa la zeci de concursuri de unde, de fiecare data s-a întors cu premii. Cele mai multe dintre ele sunt de locul I, mărturie sunt diplomele și medaliile adunate și expuse în cabinetul de matematică a Colegiului.

  Menționăm că elevul Cristian Vântur și-a luat la revedere de la anii de liceu în cadrul festivității de absolvire organizată de școală la Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani, acolo unde a fost premiat de conducerea unițății de învățământ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp