1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

De inspiraţie Star Wars: Varianta zburătoare a ATV-urilor

Inginerii de la o firmă din California au reuşit să perfecţioneze, pornind de la un model realizat în 1960, un vehicul plutitor ,asemănător motocicletelor din Star Wars, informează Live Science, citat de Yahoo! News.

Vehiculul aerian seamănă cu o motocicletă, care, în loc de roţi, are două rotoare interconectate. El a fost testat până la o înălţime de 4,5 metri, prag la care a fost fixată altitudinea maximă, din motive de siguranţă. De asemenea, viteza „motocicletei zburătoare” a fost limitată la 48 km/h.

Cu toate că nu va fi la fel de eficient ca un elicopter, pentru că lamele rotoarelor sunt mai mici în diametru, vehiculul este totuşi mai sigur pentru oameni şi este varianta zburătoare a ATV-urilor, potrivit reprezentanţilor firmei Aerofex, care l-a realizat.

Prototipul din 1960 a fost abandonat, deoarece avea probleme cu stabilitatea, însă reprezentanţii companiei susţin că au rezolvat această problemă. Compania a construit un sistem mecanic, controlat de două bare aflate la nivelul genunchilor, care permit vehicului să răspundă la înclinările şi echilibrul natural al pilotului. Datorită acestor bare de control, viitoare versiuni ale vehiculului vor putea fi folosite pentru zonele rurale fără drumuri şi vor putea fi conduse fără permis, susţin inginerii din California.

Aerofex nu plănuieşte să lanseze imediat acest produs pe piaţă, însă va folosi vehiculul aerian ca pe o platformă de teste pentru viitoare produse inovatoare, mai scrie Yahoo! News.
Sursa: Gandul

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI