Slider

Cutremur la Primăria din Pașcani cu zeci de victime
A fost o simulare a pompierilor

Cutremur la Primăria din Pașcani cu zeci de victime. Mai multe echipaje de pompieri din oraș au venit de urgență la sediul administrației locale din centru pentru a interveni și a salva viețile funcționarilor publici aflați la muncă. Totul a fost un scenariu pus la cale de ISU pentru a verifica rapiditatea cu care se intervine și timpii de reacție. Nu au fost probleme majore, iar cei aflați în clădire au fost instruiți cum să procedeze în astfel de cazuri.

Ora 9:00 cutremur seismic în Vrancea. Undele s-au făcut simțite și în Pașcani, iar mai multe persoane au fost blocate printre dărămături în Primăria orașului. Mai multe mașini de pompieri au fost solicitate la fața locului pentru a interveni de urgență.

Este vorba despre un exercițiu de simulare cutremur pus la punct de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, Subunitatea Pompieri Pașcani. În timp util, persoanele blocate în diferite locuri în clădirea administrativă au fost scoate pe targă de pompieri pentru a fi transferate la Compartimentul de Primiri Urgență Pașcani pentru îngrijiri medicale de specilitate.

Comandantul Subunității din Pașcani, Gelu Isticioaia a spus că totul a decurs cum a fost plănuit iar timpii simulării sunt în grafic. De asemenea, funcționarii publici au fost instruiți, din nou, cum să procedeze în astfel de situații reale.

Slider
loading...