9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Curs de caligrafie la Casa de Cultură din Pașcani

Caligrafiea inseamna arta și deprinderea de a scrie frumos. Pentru un curs de acest gen se fac inscrieri, iar pascanenii iubitori de frumos si mai ales pentru o ora de relaxare pot urma cursurile de caligrafie ce vor avea loc la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu”din Pascani, profesor fiind Petru Paduraru, cadru didactic la o scoala din oras. Preturile sunt modice, pana in 10 lei, pe sedinta, iar lectia este adresata mai ales adultilor.

Ideea conducerii institutiei de cultura, profesor Marioara Preutu a venit in urma unui articol aparut in presa nationala, de ce si mai ales 5 motive pentru care trebuie sa revenim la scrisul de mana.

curs de caligrafie Casa de Cultura PascaniRitmul vietii moderne ne-a acaparat si nu prea mai avem ocazia sa scriem folosindu-ne doar de stilou si hartie, ci devenim experti in manevrarea smartphone-ului, a laptopului sau a tabelei. Insa trebuie sa revenim, din cand in cand la scrisul de mana, pentru ca exista si multe beneficii asupra sanatatii si a mintii.

Orice fel de scris de mână, fie că ţii un jurnal, că îţi imaginezi o situaţie fictivă sau că faci o listă cu oamenii care înseamnă ceva în viaţa ta, îţi influenţează starea de spirit şi îţi îmbunătăţeşte starea de sănătate, notează presa britanica. Cele 5 motive pentru care să revii la scrisul de mână sunt – te ajută să înveţi mai bine, exprimarea emoţiilor prin cuvinte scrise grăbeşte vindecarea, îi ajută pe suferinzii de cancer să fie mai optimişti, dacă scrii pentru ce eşti recunoscător, vei dormi mai bine si scrisul ajută mintea şi îţi vindecă organismul. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI