1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Curăţenie în pădurea Codrii Pascanilor. Au fost adunaţi zeci de saci de gunoaie

Pădurea Codrii Pascanilor a fost curăţată ieri, printr-o acţiune de ecologizare, organizată în colaborare cu două primarii şi un ocol silvic. Zeci de persoane, beneficiari ai ajutorului social, dar şi voluntari, au strâns zeci de saci de gunoaie din zona tranzitată de foarte mulţi turişti. Pe marginea Codrilor se face curăţenie de două ori pe an, iar autorităţile roagă trecătorii să pastreaze ordinea şi să nu mai arunce la întâmplare deşeurile menajere.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Domeniul Hangu, în parteneriat cu Primăria Moţca şi Primăria Cristeşti au făcut ieri o acţiune de ecologizare în preajma pădurii Codrii Pascanilor. Zeci persoane au strâns gunoaiele de pe marginea drumului naţional 28A şi cel comunal 133, rămase în urma turiştilor care tranzitează zona.

Mobilizarea a fost organizata de reprezentanţii ocolului silvic, cei care au în administrare pădurea. Au fost adunaţi în jur de 60-70 de saci, de deşeuri menajere.

Potrivit celor spuse de viceprimarul comunei Moţca, Daniel Cîmpeanu, astfel de acţiuni de ecologizare au loc de două ori pe an, în preajma Codrilor Pascanilor. Asta deoarece în zona trec foarte mulţi turişti, se fac grătare şi de cele mai multe ori, resturile sunt aruncate la întâmplare.

Menţionăm că nu este pentru prima dată când se face curat în zona respectivă. În anii trecuţi, zeci de elevi împreună cu profesori şi reprezentanţi ai unei asociaţii au adunat saci de deşeuri, în cadrul evenimentului naţional “Let’s do it, România!”

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI