Sfârşit de săptămână pe tabla de şah pentru pasionaţii jocului minţii. Astăzi la ora 15.30 s-a dat startul celei de-a nouă ediţii a concursului “Cupa Pascaniului la şah”. Competiţia organizată de Bibliotecă “Leonard Gavriliu” din Paşcani în colaborare cu administratia locală va avea loc în sediul Primăriei, în perioada 6 -9 iulie 2017. S-au înscris 89 de jucători profesionişti, de toate vârstele, de la mai multe cluburi din ţară printre ei şi câţiva maeştri naţionali şi internaţionali.
Competiţia este supravegheată de un arbitru internaţional, Sebastian Volcinsche de la Clubul de şah “Bicazul”. Partidele măieştrilor vor fi transmise în direct online. Vor avea loc şapte runde, a câte 90 de minute de fiecare jucător, una joi şi câte două în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
La sfârşitul concursului va avea loc şi festivitatea de premiere. Cei mai buni jucători vor fi premiaţi cu diplome, medalii şi premii în bani. Banii necesari au fost alocaţi de Primăria municipiului, din bugetul local.
“Cupa Pascaniului la şah” este un concurs omologat de FIDE şi Federaţia Romană de Şah. La Paşcani fenomenul şahistic a luat amploare în ultimii ani de zile, mai ales în rândul copiilor prin intermediul Clubului “Minerva” şi a secţiei de şah din cadrul Clubului Sportiv Municipal.

Vezi ultimele reduceri EMAG – Click aici

Slider
loading...