16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Cum sunt prapaditi banii contribuabililor in valea seaca

“La omul sărac nici boii nu trag!” spune o vorbă din bătrâni iar situaţii asemănătoare pot fi găsite în tot mai multe primarii comunale. La Valea Seacă, de exemplu, sta parcată de ani de zile, în spatele Primăriei, o autoutilitară pentru transportat şi compactat gunoiul menajer. Intre timp a prins radacini, la propriu! – vezi foto.

Ea a fost achiziţionata în anul 2014, de fostul primar, din banii obţinut prin vânzarea unui teren, cu peste 70.000 lei. În acelaşi timp administraţia comunală achita lunar facturi între 12.000 şi 14000 de lei fata TVA pentru colectarea şi transportul gunoiului de la contribuabili.
Primarul Gheorghe Baiceanu spune că maşina este stricată şi nu poate fi folosită. Pentru repararea ei ar fi nevoie de peste 50.000 de lei, pentru achiziţionarea unui motor nou. Autoutilitara este veche, din 1994 şi a fost dată spre exploatare fostului operator care colecta gunoiul din comună.

A stricat-o şi a lăsat-o aşa! Primăria însă a mai cheltuit până acum încă 70.000 lei pentru reparaţii şi alte 40.000 de lei pentru cauciucuri care nu mai sunt de găsit. La instituţie a ajuns doar factura, care a fost achitata imediat, iar acum poliţiştii fac cercetări pentru a găsi vinovaţii.
În comună în care aleşii locali se ceartă, în fiecare zi, între ei, puţinii bani care se adună din buzunarul contribuabililor sunt cheltuiţi mai mult pe salarii. Până de curând primarul comunei a încasat o indemnizaţie 5749 lei iar acum are pe statul de plată 7200 lei. După el urmează viceprimarul cu 5800 lei dar a încasat şi peste 7000 de lei.

Până la 1 iulie când a fost modificată grila de salarizare veniturile celor doi erau rotunjite substanţial cu sporuri cel puţin dubioase.

Ambii au încasat câte 15 % spor de ecran, pe motiv că folosesc intensiv calculatoarele deşi nu o fac şi încă 25% spor de dispozitiv, adică pentru că sunt la dispoziţia cetăţenilor.

În total comună cheltuie lunar pentru plata primarului şi a viceprimarului cm cât este nevoie pentru achitarea facturii la salubritate iar fiecare consilier încasează 10% din indemnizaţia primarului. Bună treabă!

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI