5.4 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Cum să te fereşti de ţepe la achiziţia locuinţei

locuinta

Cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă sunt sfătuiţi de specialişti să consulte un inginer constructor sau un expert tehnic autorizat, pentru a nu se trezi într-o casă căreia îi pică tavanul.

Nu de puţine ori, cumpărătorii creduli au descoperit, după ce au virat banii în contul vânzătorilor, că locuinţa tocmai achiziţionată nu îndeplineşte standardele legale privind calitatea lucrărilor.

De la bucăţile de tavan care au căzut peste locatarii din anumite imobile ANL, la pereţi prin care se poate auzi cu uşurinţă ce fac vecinii, toate aceste situaţii neplăcute pot fi evitate dacă înainte de semnarea actelor se face o expertiză tehnică a locuinţei. „Cumpărarea unei locuinţe fără un sfătuitor avizat este foarte riscantă. La orice achiziţie de acest gen este bine să se ceară sfatul unui specialist”, spune Cristian Onofrei, inginer constructor.

Cât costă verificarea

Costurile unei asemenea operaţiuni variază de la expert la expert şi sunt cuprinse între 0,5 şi 5 euro/mp de suprafaţă totală construită. Astfel, pentru un apartament cu o suprafaţă totală de 50 de mp, clientul va scoate din buzunar între 25 şi 250 de euro.

Tarifele practicate depind şi de mărimea sau complexitatea clădirii, ori de anul construirii, după cum ne-a explicat Mihai Crihan, inginer constructor. În judeţele în care sunt autorizaţi doar doi – trei experţi, cum sunt Bistriţa Năsăud şi Alba, preţurile pot fi mai mari.

 

Citeste articolul in intregime pe ziaruldeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI