-2.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Cum poți să câștigi bani cu titlurile de stat. Dobânzile sunt atractive, iar câştigul nu e impozitat

Într-o periodă marcată de o dublă criză: sanitară şi economică, chibzuinţa poate fi cheia succesului. Aşa că tot mai mulţi oameni pun deoparte bani pentru zile negre. Acum au mai multe variante de economisire. Pe lângă clasicele depozite bancare, acum există şi varianta titlurilor de stat. Dobânzile sunt atractive, iar câştigul nu e impozitat.

Dacă unii îşi ţin economiile la saltea, alţii caută băncile. ”Niciodată nu e rău să ai niște bani puși deoparte. In ziua de azi totu-i neprevăzut!”/ ”În momentul actual doar în depozite și în contul de economii am încredere”.

O variantă tot mai atrăgătoare în ultima vreme e reprezentată de titlurile de stat. Pe lângă faptul că sumele sunt garantate de stat, dobânda primită pentru acestea nu se impozitează, spre deosebire de depozite, unde câştigul e impozitat cu 10%. Din emisiunea de titluri de stat Tezaur, spre exemplu, poate cumpăra oricine.

Adrian Asoltanie, consultant financiar: ”Puteti intra într-un oficiu poștal sau într-un birou al trezoreriei si va puteți cumpara titluri de stat începând de la 1 leu până la 100 mii lei”.

Dacă vreţi titluri de stat Fidelis, trebuie să cumpăraţi cel puţin 50, pentru că există un prag minim de cinci mii de lei, valoarea unui titlu fiind de o sută de lei. Titlurile Fidelis pot fi cumpărate de la brokeri. Dobânzile între 3 şi 4,4%, mai mari decât cele de la depozitele bancare, în funcţie de perioada pentru care sunt luate.

Adrian Asoltanie, consultant financiar: Dezavantajul ar fi, la cele Tezaur, că trebuie să le păstrezi până la maturitate. Dacă ai nevoie să le transformi în cash atunci vei pierde dobanda”.

Continuarea pe Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...