3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Culisele ratarii privatizarii CFR Marfa, partea I. Dedesubturile unei proceduri din care a pierdut statul si a unui proces de la inceput viciat

CRF

Compania care a castigat licitatia nu a cumparat pana la urma nimic. Totusi, a avut acces la informatii inestimabile. Presiuni, miscari indelung pregatite, infruntari intre varfurile politicii romanesti si dedesubturile procedurii, intr-o ancheta de Cosmin Savu.

PIERDERI PE TOATE LINIILE

Imaginile din octombrie 2012 au smuls un zambet amar romanilor care asistau la circul privatizarii OLTCHIM.

Cateva luni mai tarziu incepe o noua privatizare demarata cu tam-tam: privatizarea CFR Marfa. Compania fanion a transportului feroviar din Romania era intr-o situatie fara iesire. Sufocata de pierderi si datorii, CFR Marfa era si ea in pragul falimentului. Pentru a-i putea fi sterse datoriile facute in ani de capuseala, Comisia Europeana si institutiile financiare internationale au cerut privatizarea.

Guvernul Ponta isi asuma un parcurs imposibil: vanzarea a 51 la suta din actiunile celei care a fost cea mai mare companie de transport feroviar din Estul Europei.

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor: “Pare imposibil, nu? Si daca reusesc, sunt mare, nu?”.

Ministrul Fenechiu se angajeaza sa indeplineasca acest proces ca pe o provocare personala, in incercarea de a trece in planul doi problemele sale cu justitia si a-si imbunatati imaginea publica.
Intr-un interviu din februarie 2013 ne-a vorbit despre evidenta din compania de marfa.

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor: “Cele mai nocive probleme au fost hotia si incompetenta, nu stiu care mai mult. Inchipuiti-va ca aveti o casa la care ati muncit foarte mult toata viata, ati facut-o asa cum ati dorit-o si la un moment dat aveti niste datorii foarte mari si sunteti in situatia in care trebuie sa vindeti ceva si singurul lucru pe care il aveti e casa. Cam asta este situatia lui CFR Marfa cand am venit aici”.

Relu Fenechiu a evitat sa arate cu degetul spre cei care au jucat un rol in dezastrul de la CFR Marfa, unii dintre ei fiindu-i chiar colegi de partid sau de coalitie.

“Indicatorii economici pe care ii are astazi CFR Marfa nu mi-au permis sa am niciun argument in fata celor de la FMI. Eu i-am intrebat pe cei de la FMI in mod direct: ‘La dvs. in tara aveti o companie privata. De ce ma puneti s-o vand, pentru ca nu sunteti in stare s-o gestionati'”, spunea Fenechiu.

 

Citeste articolul in intregime pe gandul.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI