3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Cu telefoanele prea la vedere. Tinerii pășcăneni se laudă cu gadgeturi scumpe fără să le fie frică de hoți

Telefoane mobileDesi furturile de telefoane mobile inregistreaza o crestere la nivelul judetului Iasi, pascanenii par sa nu se teama de hoti si scot in public, cu orice ocazie, obiectele de valoare. Mai mult decat atat, in randul tinerilor este o moda ca acestia sa umble la vedere cu mobilele care ajung uneori sa coste si cateva mii de lei.

Reporterii TV BIT au poposit astazi, pret de cateva zeci de minute, intr-o zona aglomerata a municipiului Pascani, pentru a vedea daca tinerii sau cei mai in varsta se feresc sa afiseze telefoanele sau bunurile de valoare, in fata unor persoane straine. In imagini se observa cum acestia umbla cu obiectele in vazul tuturor majoritatea dintre ei tinandu-le in mana, fara a se gandi ca oricand pot deveni o posibila victima a unor hoti.

Intrebati daca se tem de infractori, oamenii au declarat ca sunt constienti ca in orice moment pot fi talhariti dar nevoia de a vorbi cu ajutorul acestor dispozitive ii face sa nu tina cont.

Nu de aceeasi parere sunt si politistii care ii sfatuiesc pe cetateni sa fie mai atenti atunci cand scot telefonul in public.

Principalele sfaturi sunt: sa evitaţi deplasările prin locuri izolate cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate: gândiţi-vă că unui infractor nu-i trebuie mai mult decât 2-3 secunde pentru a vă smulge un lănţişor de la gât sau telefonul mobil din mână.

Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi de diferite persoane, deplasaţi-vă prin zone intens circulate chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului

Iar cel mai important sa nu acceptaţi sub nici o formă să însoţiţi persoane necunoscute nicăieri, nici măcar doi metri. Mulţi infractori, sub pretextul că nu găsesc o anumită adresă sau că trebuie să vă spună ceva foarte important vă atrag în diferite ganguri sau după clădiri unde vă pot tâlhări foarte uşor.

Dacă aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni nu ezitaţi să anunţaţi cât mai urgent poliţia la numărul de telefon de urgenţă 112- apel gratuit.

Încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii despre infractori, cum ar fi semnalmentele lor şi direcţia către care s-au îndreptat pentru a creşte astfel şansa recuperării bunurilor care v-au fost sustrase.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI