More

  Cros colorat de succes, la Tîrgu Frumos

  Array

  Proiect de succes al unui O.N.G. din Tîrgu Frumos: Duminică, pe data de 2 august, de la orele 18.00, iubitorii de mișcare și de distracție au participat la un eveniment inedit pentru zona noastră: Un cros colorat și fără cronometru!
  Evenimentul de imagine și impact social a constat într-o cursa euforică în culori, denumită „Cross în Tîrgu Frumos”.
  La activitate au participat 120 de persoane de toate vârstele, cel mai mic sportiv colorat având 3 ani, iar cel mai în vârstă, 54 de ani. Participanții au primit, în funcție de kilometrii parcurși, stickere participative și pachețele de pulbere colorată, iar traseul a fost de aproximativ 3 kilometri. Cursa în culori a început din fața Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos, din cadrul Casei de Cultură „Garabet Ibrăileanu” din localitate.

  La finalul crosului a rezultat o explozie de culori, după care a fost lansat imnul orașului, compus de voluntarii ASIRYS. Câțiva artiști locali au întreținut entuziasmul și buna dispoziție colorată a participanților, atât prin recitaluri de muzică populară, cât și folk sau hip-hop. Dintre aceștia amintim pe Diana Hurjă (muzică populară), Camil Iorga (muzică folk), trupa Noua Generație (muzică hip-hop) și DJ Theo Roșca.

  La baza acestei inițiative, susținute de Asociația ASIRYS SUPER TINERI, stă conceptul de ”color run”, care a celebrat sănătatea, bucuria și originalitatea prin ideea de mișcare, combinată cu interacțiunea socială, evenimentul sportiv necompetitiv, având în vedere promovarea oraşului Tîrgu Frumos la nivel naţional și a cetăţeniei active în rândul comunităţii, în special în rândul tinerilor.

  Precizăm că în cadrul evenimentului au fost strânse și donații în valoare de 300 de lei, bani care vor fi folosiți pentru a realiza o altă activitate, ce presupune repararea și pictarea scărilor din fața Casei de Cultură, cu simboluri tradiționale specifice județului.

  Proiectul a fost sprijinit de Primăria Orașului Târgu Frumos cu suma de 3500 de lei, iar ambasadorii evenimentului, care au participat activ, arătându-și susținerea pentru alte noi evenimente, printre care și o competiție pentru bicicliștii comunității, au fost Ionel Vatamanu, primarul localității, Elena Badea, consilier local și Ştefan Ovidiu Vasiliu, jurist.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANUNT

  Comuna Helesteni, judetul Iasi, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru Sectoarele cadastrale 25, pe o perioada de 60 de zile calendaristice, conf art...

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp